Зміни в оподаткуванні товарів, що ввозяться на митну територію України

Дата: 10.01.2018 08:58
Кількість переглядів: 616

Фото без описуДніпропетровська митниця ДФС повідомляє, що 01.01.2018 набрав чинності (крім окремих положень) Закон України від 07 грудня 2017 року №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (далі – Закон №2245), яким внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема в частині що стосується самостійного перевезення і поштових посилок.

Відповідно до внесених змін, з 01.01.2019, у разі ввезення в Україну товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, звільняються від оподаткування товари, що ввозяться на митну територію України на адресу одного одержувача (фізичної особи) у перших трьох міжнародних поштових та експрес-відправленнях протягом одного календарного місяця, сумарна фактурна вартість яких (у одній депеші, міжнародному поштовому відправленні, міжнародному експрес-відправленні, або вантажі експрес-перевізника) не перевищує еквівалент 150 євро.

Також запроваджено зміни щодо ввезення товарів.

З 01.01.2018 громадяни (фізичні особи) матимуть право ввозити в Україну, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску, товари загальною вартістю до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Але зазначене правило розповсюджується на осіб, які були відсутні в Україні більш ніж 24 години і в’їжджають в Україну не частіше одного разу за 72 години.

Якщо не дотримуватися таких часових проміжків, ввезти в Україну зі звільненням від оподаткування через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України можна товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 50 євро. У такому разі базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті (підпункт 2, пункту 25 Закону №2245). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь