Наша мета – ефективний прийом та обслуговування громадян

Дата: 16.01.2017 09:21
Кількість переглядів: 758

Фото без опису

З метою налагодження співпраці з територіальними громадами щодо організації ефективного прийому та обслуговування громадян 12 січня 2017 року у Верхньодніпровському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Дніпропетровської області проведено семінар для голів територіальних громад Верхньодніпровського району.

Метою семінару передбачено надати роз’яснення щодо оптимізації всіх процедур з обслуговування людей, зменшення часу обслуговування клієнта. Передбачається, що згодом громадянину, який вперше звернувся до органу Пенсійного фонду України, за 20-30 хвилин відкриють пенсійну справу, нарахують пенсію, видадуть пенсійне посвідчення тощо. Все це значно підвищить якість обслуговування наших громадян.

Одним із основних питань, яке було обговорене на семінарі - це об’єднання територіальних громад в добровільні об’єднання, які регулюються, зокрема, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад».

Відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад зокрема зазначається наявність приміщень для розміщення державних органів, установ, що здійснюють повноваження щодо пенсійного забезпечення, тож перший заступник начальника управління Анна Білоус звернулась до присутніх: «На сьогоднішній день органи Пенсійного фонду України знаходяться в стадії реформування, у зв’язку з чим  виникає  ряд питань, які потребують роз’яснень, особливо щодо нової системи обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій». Голови територіальних громад були ознайомлені з роботою органів Пенсійного фонду України, переліком послуг, що можуть надаватись громадянам органами фонду, в тому числі і у приміщеннях територіальних громад. В результаті Верхівцевська міська рада виявила зацікавленість у реальному представництві органів Пенсійного фонду України на території громади.

         Крім того, фахівці управління розповіли учасникам семінару про новації пенсійного законодавства, перелік адміністративних послуг, що надаються органами Пенсійного фонду України, надання послуг за принципом «єдиного вікна», отримання послуг за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України, добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, легалізацію трудових відносин.

Учасникам семінару було роздано ряд тематичних буклетів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь