На Дніпропетровщині пройде український етно-фест

Дата: 18.05.2018 13:28
Кількість переглядів: 781

Восени у мешканців області буде нагода долучитися до національної культурної спадщини. На Дніпропетровщині пройде етнічний фест. Як ще в області популяризувати українську мову, обговорили учасники круглого столу в ДніпроОДА.

«Для відродження національної самосвідомості необхідно всіляко популяризувати українську мову та культуру, – сказала учасниця зустрічі, голова громадської організації «Сузір’я Мальв» Кристина Головачова. – Цьогоріч вирішили провести в області фестиваль української культури».

Етно-фест презентуватиме українські музичні гурти, танцювальні колективи. Там будуть і національні смаколики, і сувеніри. Його планують на осінь, коли люди повернуться з відпусток, додала Кристина Головачова.

«Українська мова стає все більш популярною в нашому регіоні. Так, серед інших областей України Дніпропетровщина – на 2-му місці за кількістю статей, написаних для Вікіпедії державною мовою», – зазначила організатор зустрічі, голова громадської організації «Український Культурний Центр» Ляля Євтушенко.

Щоб українську могли вивчити якомога більше мешканців області, планують організувати безкоштовні курси – на базі Дніпровської академії неперервної освіти.

«Збираємося також запустити на обласних телеканалах серію відеороликів з історіями про відомих земляків, які перейшли на спілкування українською, – розповіла Ляля Євтушенко. – Важливо донести образ успішного українця-сучасника до молодих людей, щоб вони пишалися і своїм походженням, і рідною мовою та культурою».

Круглий стіл «Реалізація державної мовної політики у Дніпропетровській області» пройшов за участю правозахисників, філологів, істориків, духовенства, підприємців та громадських активістів.

2018-й в області оголошено Роком державної мови.

За інформаціїю Дніпропетровської ОДА : https://adm.dp.gov.ua/ua/news/na-dnipropetrovshini-projde-ukrayinskij-etno-fest



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь