З 26 по 29 січня 2018 року, команда Верхівцевської СЗШ № 2 пройшла вступний тренінг з демократичного розвитку школи в рамках Всеукраїнської Програми освіти для демократичного громадянства.

Дата: 02.02.2018 13:38
Кількість переглядів: 567

Всеукраїнська програма освіти для демократичного громадянства, направлена на підтримку реформ з децентралізації та демократизації середньої освіти в Україні.

Програму реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда, разом з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки реформ середньої освіти України. Фінансується Програма МЗС Норвегії, а спрямована на поглиблення культури демократії й розвиток громадянських компетентностей через демократичні зміни у школі у відповідності до концепції Нової української школи та нового Закону про освіту України і сприяє:

  • вихованню активних і відповідальних громадян, в т.ч. через зміст навчальних програм, інтерактивні методи навчання та підходи педагогіки партнерства;
  • демократизації та децентралізації шкільного врядування;
  • розвитку інклюзивного й безпечного середовища у школі на засадах цінностей прав людини і демократичної участі;
  • процесам розвитку автономії школи та вчителя у питаннях самостійного визначення напрямків розвитку та формування змісту навчальних програм;
  • партнерській взаємодії між школою та громадою;
  • налагодженню співпраці між школами із різних областей України.

        На участь у третій хвилі Всеукраїнської програми освіти з демократичного громадянства «Демократична школа» подали конкурсні матеріали 214 шкіл з усієї України. Серед відібраних у конкурсі 46 шкіл і команда КЗ «Верхівцевська СЗШ № 2 І-ІІІ ст.».

У м. Києві, з 26 по 29 січня 2018 року, команда Верхівцевської СЗШ № 2 пройшла вступний тренінг з демократичного розвитку школи. Вже у лютому місяці тренери Програми завітають до школи та допоможуть здійснити оцінку потреб для демократичних змін, розробити й реалізувати проект у 2018-2019 н.р. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь