15 лютого 2017 року фахівцями Верхньодніпровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області було проведено семінар-навчання для роботодавців м. Верхівцеве.

Дата: 21.02.2017 14:37
Кількість переглядів: 623

Два дні поспіль фахівцями Верхньодніпровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Дніпропетровської області було проведено семінари-навчання для роботодавців м. Верхньодніпровська та м. Верхівцеве.

В семінарах взяли участь виконувач обов’язків голови комісії з питань припинення діяльності управління Анна Білоус, заступник начальника управління Наталя Дмитрук, начальник відділу платежів до пенсійної системи Світлана Мелетич, заступник директора Верхньодніпровського районного центру зайнятості Надія Клочко, начальник відділу соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення Верхньодніпровської РДА Вікторія Вовк та головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Дніпропетровському регіоні Управління з питань праці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області Оксана Лапенко.

Фахівці управління розповіли про зміни та нововведення у законодавстві з питань пенсійного забезпечення, які стосуються роботодавців у поточному році та тісно пов’язні із збільшенням надходжень коштів до бюджету Пенсійного фонду України.

Анна Білоус зазначила: «З 1 січня 2017 року набрали чинності нововведення щодо збільшення рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн та посилення відповідальності за порушення трудового законодавства. Від забезпечення виплати мінімальних заробітних плат у поточному році планується здійснити осучаснення пенсій та поетапне їх підвищення. Тому це питання перебуває на постійному контролі і щомісячно за результатами звітів платників здійснюється моніторинг виконання роботодавцями вимог чинного законодавства щодо додержання вимог чинного законодавства про виплату заробітної плати не менше мінімального розміру».

Учасникам семінарів наголошено, що своєчасна й повна сплата єдиного соціального внеску, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів та з питань дитячої праці у Дніпропетровському регіоні Управління з питань праці ГУ Держпраці у Дніпропетровській області Оксана Лапенко повідомила про зміни щодо контролю за дотриманням законодавства про працю. Закон став суворішим до недобросовісних роботодавців, оскільки влада посилила покарання у разі порушення трудового законодавства.

Також присутнім розповіли про реформування служби зайнятості, нові завдання з впровадження у 2017 році Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України.

Семінари пройшли у жвавому діалозі, учасникам роздано тематичні буклети.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь