«Вчитель – це факел, який запалює в дитині жагу до знань», – Людмила Воронцова (LIFESTORY)

Дата: 20.09.2017 15:04
Кількість переглядів: 804

Педагогіка – справа всього її життя. Від піонервожатої – до директорки школи. Такий шлях в омріяній з дитинства професії довжиною у майже півстоліття пройшла Людмила Воронцова – дівчинка із простої сім’ї залізничника з Верхівцевого.


Фото без опису
На початку 70-х Люда мала славу справжньої активістки Верхівцевської школи № 1. Головним гаслом тодішньої школярки було – «коли не я, то хто ж». А після відпочинку в дитячому таборі «Молода гвардія» чітко окреслилася й майбутня професія.
«Ніким іншим себе не бачила – тільки піонервожатою, – згадує Людмила Воронцова. – Звичайно, мріяла в майбутньому стати вчителькою і згодом – зробити школу місцем, де діти мали б можливість розкрити власні таланти».
Крок за кроком цілеспрямована дівчина здійснювала свої мрії – у допомогу їй були завзятість та наполегливість. Після закінчення школи залишилася у альма-матер працювати піонервожатою – водночас навчалася на філологічному факультеті Дніпропетровського держуніверситету. Українську мову та літературу викладає ось уже 40 років поспіль.
«Література – це своєрідний «код нації», – натхненно розповідає про улюблений предмет вчителька. – Саме з літературних творів можна дізнатися про справжню історію народу».

Людмила впевнена – головне завдання педагога – навчити дітей вчитися. 

«У тому й полягає наша майстерність – запалити в учні бажання дізнаватися нове, незнане», – каже вона.
Її уроки скоріше нагадують театралізоване дійство, а інколи – прес-конференцію чи дискусійний клуб. Домашні завдання учні виконують у вигляді веб-квестів. А ще готують «трейлери» до творів, які вивчають – потім на уроках презентують та рекламують їх.
«Діти – творці. У кожного – власний хист і талант. Саме вчитель покликаний допомогти дитині розкрити його», – ділиться досвідом Людмила.
Вже понад два десятки років Людмила Воронцова – директор рідної школи. Шість років тому заклад набув статусу навчально-виховного комплексу. Тоді директорка врятувала дитячий садок, який вже збиралися закривати – приєднала три дошкільні групи до свого закладу.
Людмила Федорівна – ініціатор участі школи у різних міжнародних та всеукраїнських освітніх проектах. Нині на часі – «Академія підприємництва». Разом із вчителем економіки та психологом школярі навчаються азам підприємницької діяльності. Вони складають бізнес-план та втілюють його у життя. Минулого року учні були «фермерами» – вирощували цибулю, продавали врожай на ринку та підраховували прибуток. 
«Головне – допомогти дитині зробити правильний вибір та знайти своє місце у суспільстві», – вважає Людмила Воронцова.
Педагогіка – справа всього життя Людмили Воронцової/
Фото без опису
Краща жінка Придніпров’я-2012
Фото без опису
Людмила разом із онукою Анею
Фото без опису
У Людмили Федорівни завжди багато новаторських ідей і планів.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини.

Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на nashiludi8@gmail.com.

Джерело: http://www.adm.dp.gov.ua/OBLADM/obldp.nsf/document.xsp?id=B1A9C3901CC7BFA2C22581A0004735C3

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь