До уваги субсидіантів!

Дата: 07.06.2019 14:40
Кількість переглядів: 1097

Фото без описуСубсидіанти, які мали невикористані субсидії за жовтень 2018 – січень 2019 року, мали право скористатися ними до кінця опалювального сезону, тобто протягом лютого-квітня 2019 року.

Тому борги, які виставили у червні таким домогосподарства надавачі комунальних послуг, є незаконними.

Якщо станом на травень в особистих кабінетах субсидіантів була переплата, а у червні з'явився борг , це привід для одержувачів житлових субсидій вимагати у надавачів комунальних послуг перерахунку.

Дізнатися причину походження боргу можна запросивши у комунальників помісячну роздруківку з інформацією: яка соціальна норма, скільки газу, води, світла фактично спожито домогосподарством, скільки сплачено, а скільки зекономлено. На основі цих даних можна визначити правомірність виставлення заборгованості та причин її виникнення.Червневі платіжки за газ, електроенергію, воду та опалення у одержувачів субсидії з мінусом можливі лише у трьох випадках:

  • По-перше, заборгованість у червневій платіжці могла з’явитися у тих людей, які за травень не  сплатили рахунки за комунальні послуги.
  • По-друге, сім’ї, які споживають більше за надані їм соціальні нормативи повинні доплатити за фактично спожиту послугу понад норму.
  • По-третє, якщо у субсидіанта до початку опалювального сезону (2018-2019рр.) була накопичена заборгованість і не сплачена протягом зими. Така заборгованість субсидією не покривається і повинна сплачуватися субсидіантом самостійно.

Механізм розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії визначено Порядком розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 р. №534 «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг».

Відповідальність за правильність розрахунку невикористаних сум субсидії за кожним особовим рахунком одержувача субсидії та повноту відображення їх в актах розрахунку загального обсягу невикористаних сум субсидій покладається на надавачів комунальних послуг,, що проводили такий розрахунок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь