Звернення "Дніпропетровської дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Українська залізниця" до мешканців Верхівцевської територіальної громади»

Дата: 24.07.2020 10:57
Кількість переглядів: 625

Станом на 15.07.2020 року по «Дніпропетровській дирекції залізничних перевезень» регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Українська залізниця» на об`єктах залізничного транспорту отримали травми різного ступеню тяжкості 5 сторонніх залізничному транспорту громадян, з яких 1 особа зі смертельним  наслідком.

Так, 30.06.2020 р. о 20 год. 03 хв. на 115 км ПК 7 головної колії станції Верхівцеве стався випадок травмування зі сторонньою особою. Було застосовано екстрене гальмування з метою попередження наїзду на жінку, яка прямувала вздовж головної колії парку прибуття та розмовляла по мобільному телефону, але наїзду запобігти не вдалося.

Закликаємо жителів Верхівцевської територіальної громади дотримуватися Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.

Правила безпеки на залізниці

  • Дозволяється  переходити залізничні  колії тільки у встановлених місцях:  по пішохідних мостах, переходах, тунелях, переїздах тощо. На станціях,  де немає мостів і тунелів, слід переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені знаки «Перехід через колії».
  • Перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колію), потрібно переконатись у відсутності потяга (або локомотива, вагона, дрезини тощо). При наближенні потяга треба зупинитись за межами небезпечної зони, пропустити його і, впевнившись у   відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.
  • Наближаючись до залізничного переїзду, стежте за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі. При відсутності шлагбаума (коли переїзд не охороняється) перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається потяг. 

Забороняється:

  1. Ходити по залізничних коліях.
  2. Переходити і перебігати через залізничні колії перед потягом (або   локомотивом, вагоном, дрезиною   тощо), що наближається, якщо до нього залишилося менше 400 м.
  3. Переходити колію одразу після проходу потяга (локомотива, вагона, дрезини тощо), не впевнившись, що по сусідніх коліях не пересувається рухомий склад.
  4. Переходити залізничні переїзди при закритому положенні шлагбаума  та   при червоному  світлі світлофора залізничної сигналізації.
  5. На станціях і перегонах  пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію.
  6. Пролізати під закритим шлагбаумом на залізничному переїзді а також виходити на переїзд, коли шлагбаум починає закриватися.
  7. Класти на рейки залізничної колії будь-які предмети.
  8. Підходити ближче ніж на півметра до краю платформи після оголошення  про прибуття потяга до його повної зупинки.

Безпека на залізниці

Залізниця – це зона підвищеної небезпеки, причому з двох видів: наїзду рухомого складу і ураження електричним струмом високої напруги. Це все свідчить про те, що знаходження в зоні залізниці може бути смертельно небезпечним, особливо для дітей. Однак, незважаючи на існуючі правила, деякі діти «гуляють» по залізничних коліях, чіпляються за автозчепи і підніжки вагонів, шукають забав, наражають себе на небезпеку для того, щоб розмістити екстремальне фото в соціальних мережах, щоб виділитись серед друзів, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає 27,5 тисяч вольт, а гальмівний шлях поїздів в середньому становить 600-800 метрів.

Потенційними жертвами також стають меломани, що при знаходженні на залізничній інфраструктурі не розлучаються з навушниками і не вимикають звук на своїх плеєрах або мобільних телефонах при переході через залізничні колії.

І як наслідок, пустощі не залишаються безкарні, дехто відбувається травмами різних ступенів важкості, а інші платяться життям.

Дотримуйтесь правил особистої безпеки при переході через залізничні колії та знаходження поблизу них. Привчайте до цього своїх дітей. Пам’ятайте, що залізниця являється зоною підвищеної небезпеки і неможливо огородити тисячі кілометрів магістралі, як огороджуються промислові об’єкти.

Нагадайте своїм дітям, рідним, знайомим про небезпечність перебування поблизу залізничних об’єктів і про необхідність дотримання правил безпеки задля збереження життя та здоров’я.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь