У небі над Дніпром майоріє найбільший Державний прапор України

Дата: 23.08.2018 16:44
Кількість переглядів: 903

Фото без опису

На центральному проспекті Дніпра навпроти історичного музею майоріє Прапор України-рекордсмен. Це найбільший стяг, який коли-небудь піднімали над українським містом, – 12 на 18 метрів і вагою – 23 кг. Він височить на 72-метровому флагштоку, який також внесений до Книги рекордів України. 

Навколо флагштоку облаштована зона відпочинку. Форму прапора, що віє на вітру, віддзеркалюють шість лав. Кожна оздоблена гранітною стелою із сакраментальними знаками. 12 символів виконані у техніці гарячої художньої емалі. Серед них  – тризуб, писанка, вишиванка, половецькі баби, козацькі чайки та звірині мотиви,  петриківський розпис. Закарбований у граніті й дитячий малюнок, який символізує привіт бійцям на Схід України.  

Докладна інформація про кожний національний символ зашита в QR-коді, який зчитується за допомогою гаджету. Про особистості, образи та знаки можна прочитати або прослухати українською й англійською мовами. 

Аби прапор-рекордсмен було добре видно й вночі, його підсвічують вісім прожекторів. Світильники встановлені й по периметру майданчика. 

Посилання на джерело:https://adm.dp.gov.ua/ua/projects/u-nebi-nad-dniprom-majoriye-najbilshij-derzhavnij-prapor-ukrayini



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь