У єдності сила

Дата: 20.01.2021 10:50
Кількість переглядів: 390

Інформаційні матеріали  до Дня Соборності України – 2021Кожного року 22 січня у річницю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки ми відзначаємо День Соборності.

Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України "Про День соборності України" від 21 січня 1999 року №42/99.

Акт Злуки став ключовою подією Української революції 1917-1921 років і справив величезний вплив на боротьбу українців за незалежність і становлення української нації у ХХ столітті. Це був історичний акт об`єднання українських земель в одній державі. Подія залишається основоположною для традицій українського державотворення.

Є низка значень терміну “соборність”. Найбільш вживані з них: об’єднання в одне державне ціле всіх земель, населених конкретною нацією на суцільній території; духовна консолідація всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави.

Соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, а й потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли ми, з різних регіонів, спілкуємося, разом працюємо, створюємо знакове і важливе. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь