Заявка - пропозиція щодо розміщення у 2021 році тимчасово вільних коштів бюджету Верхівцевської міської територіальної громади на депозитних рахунках в установах банків

Дата: 25.03.2021 08:48
Кількість переглядів: 843

Відповідно до вимог ст.16 Бюджетного кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів України від 12  січня 2011 № 6  «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» зі змінами, згідно з рішенням Верхівцевської міської ради від 19.03.2021р   № 139-8/VIII «Про розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитному  рахунку в банку»,  фінансово-економічний  відділ  Верхівцевської міської ради повідомляє про намір розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Верхівцевської  міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках в установах банків, в яких держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу та/або голосів та до яких протягом останнього року Національний банк не застосовував таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

          Розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках планується в обсязі до 6 700 000,00 грн (шість мільйонів сімсот тисяч  гривень).

         Розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міської територіальної громади пропонується здійснювати з врахуванням наступних вимог, встановлених вищевказаним Порядком:

1. Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватися на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернені на рахунки бюджету міської територіальної громади, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

2. Розмір процентних ставок за користування банками тимчасово вільними коштами визначається на договірних засадах з урахуванням вимог законодавства, зокрема нормативно-правових актів Національного банку, що регулюють питання здійснення банками вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами.

3.Для участі в конкурсі банк-претендент або філія повинні подати конкурсній комісії таку документацію:

- заяву на участь у конкурсі;

- довіреність на ім’я особи, яка представлятиме інтереси банку-претендента під час проведення конкурсу;

- засвідчені банком копії засновницьких документів банку-претендента або його філії;

- інформацію Національного банку про відповідність банку вимогам п.3.6 постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами);

- проект договору банківського вкладу між Верхівцевською міською радою  та банком;

- конкурсні пропозиції щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках, які обов’язково включають пропозиції щодо:

  а) процентної ставки по депозиту;

  б) терміну, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок бюджету міської територіальної громади за письмовим зверненням фінансово-економічного відділу Верхівцевської міської ради;

  в) розміру незнижувального залишку на депозитному рахунку;

  г) умов та періодичності сплати процентів;

  д) можливість перегляду відсоткової ставки протягом терміну перебування коштів бюджету міської територіальної громади на депозиті в банку у бік збільшення.

4. Обов’язковими умовами при укладені договору банківського вкладу (депозиту) між Верхівцевською міською радою  і банком є:

- право вкладника на повернення вкладу (депозиту) або його частини до бюджету міської територіальної громади на першу вимогу вкладника;

- можливість постійного поповнення вкладу;

- заборона безспірного списання банком коштів із вкладного (депозитного) рахунку Верхівцевської міської ради;

- відповідальність банку в разі не повернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків  на відповідні рахунки бюджету міської територіальної громади, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках (в разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків на відповідні рахунки міського бюджету, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках, банк несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки (до п’яти календарних днів) повернення вкладів або процентів на вклад. Якщо строк затримки складає більше п’яти календарних днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки).

 

5. В депозитному договорі з банком - переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 6 (зі змінами).

6. Критеріями при визначенні банку-переможця є:

- розмір процентної ставки за вкладом (депозитом);

- термін, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок бюджету міської територіальної громади за письмовим зверненням фінансово-економічного відділу Верхівцевської  міської ради;

- розмір незнижувального залишку на депозитному рахунку або його відсутність;

- строки перерахування до бюджету міської територіальної громади процентів за вкладом;

- позитивний досвід спільної роботи.

7. Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

8. Пропозиції подаються в запечатаному конверті до 17-00 години 19 квітня 2021 року за адресою:

вул. Центральна, б. 75, м. Верхівцеве Дніпропетровської області, 51660. Фінансово-економічний відділ, кабінет 6.

Контактний телефон: 09227 11 18, 093 314 46 47 (Кіріченко Любов Олексіївна).

На конверті з пропозицією необхідно вказати: "Заява на участь в конкурсі."

9. Розгляд банківських пропозицій відбудеться 23 квітня 2021 року о 10-00 годині за адресою:

вул. Центральна, б. 75, м. Верхівцеве Дніпропетровської області, виконавчий комітет Верхівцевської  міської ради, кабінет 2.

10. Конкурсна комісія має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз’ясненнями та наданням додаткової інформації.

11. Використання відомостей, що містяться у пропозиціях банків, здійснюється з додержанням вимог законодавства.

12. Інформація, що стосується розгляду, пояснення, оцінки та порівняння пропозицій, є конфіденційною.

13. Учасник має право відізвати свою заяву на участь у конкурсі до встановленого терміну проведення конкурсу, повідомивши про це письмово конкурсну комісію.

14. До участі в конкурсі не допускаються банки, які не подали усіх документів, необхідних для участі в конкурсі.

15. Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції та всі необхідні документи, визначає конкурсна комісія, враховуючи критерії, зазначені в пунктах 6 та 7 заявки - пропозиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь