Упорядкування адресного господарства - важливий етап проведення Всеукраїнського перепису населення

Дата: 29.07.2021 10:27
Кількість переглядів: 856

Шановні мешканці Верхівцевської територіальної громади!

У вересні 2013 року Кабінет Міністрів України переніс другий всеукраїнський перепис населення з 2013 на 2016 рік, що закріплено розпорядженням уряду від 4 вересня 2013 року № 699. А у грудні 2015 року проведення перепису з 2016 року Кабінетом Міністрів учергове перенесено на 2020 рік.

Перший перепис населення в незалежній Україні було проведено в грудні 2001 року. Він засвідчив соціально-демографічну характеристику населення, його міграційну рухомість, віковий і етнічний склад, сімейний стан, вид заняття і джерело заробітку, рівень освіти, житлові умови тощо.

Але ця інформація на сьогодні є застарілою, а життя вимагає оновлених даних. Перехід на ринкову економіку, розвиток приватного сектора, наявність безробіття зумовлюють зміни в розміщенні населення, його статевовіковому складі, професійній та галузевій структурах, у статусі зайнятих та інше.

Згідно зі статтею 6 «Методи Перепису населення» Закону України «Про Всеукраїнський перепис населення», одним із методів перепису населення є безпосереднє відвідування житлових будинків та житлових приміщень тимчасовим переписним персоналом і заповненням ним переписної документації.

На теперішній час здійснюються підготовчі роботи з уточнення меж поселень та перевірка адресного господарства, а саме: уточнення назв елементів вулично-дорожньої мережі, нумерації будинків і квартир. Це необхідно для отримання достовірних даних при проведенні Всеукраїнського перепису населення.

Належний порядок в адресному господарстві є одним із важливих факторів, що зумовлює якість проведення наступних етапів підготовчих робіт до перепису. На превеликий жаль, переважна більшість будинків у громаді не має номерних знаків, по частині вулиць відсутні покажчики з їх назвами. Враховуючи важливість виконання вказаних заходів та зважаючи на надзвичайно великий обсяг робіт, звертаємося до власників нерухомого майна з проханням впорядкувати нумерацію належних вам будівель, будинків і квартир згідно з правовими документами на об’єкти нерухомості.  Це дасть змогу знайти необхідну адресу не лише тому, хто проводитиме перепис населення, а й у разі потреби – бригаді швидкої допомоги, рятувальникам, працівникам поліції. Також звертаємось до керівників установ та організацій, приватних підприємств та підприємців з проханням встановити таблички з номерами та назвами вулиць на фасадах приміщень.

Дотримання належного порядку в адресному господарстві громади є одним із важливих факторів, що зумовлює якість складання списків будинків, забезпечує повноту обліку населення під час перепису.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь