ДЕНЬ УСИНОВЛЕННЯ

Дата: 30.09.2021 09:32
Кількість переглядів: 644

Фото без опису30 вересня Україна традиційно відзначає День усиновлення. Це свято було запроваджено Указом Президента України від 27 листопада 2008 року.

          Тема усиновлення є актуальною, так як, незважаючи на те, що в нашій країні досить чітко розроблена законодавча база щодо захисту прав дітей, кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є дуже великою.

          Кожна дитина, яка не має батьків, мріє про маму і тата, про сімейний затишок і тепло, про те, щоб відчувати себе захищеною та оповитою батьківською турботою і любов’ю.

          В наші дні, як у всі інші часи, нажаль, деякі діти виховуються не тими дорослими, яким вони зобов’язані своєю появою на світ. Їх батько і мати розлучилися, хтось з батьків помер або просто про них не турбуються.

          На сьогоднішній день, на місцевому обліку з усиновлення в службі у справах дітей міської ради перебувають 43 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Не може не радувати те, що з них виховуються у сімейних формах виховання 31 дитина, проте 12 дітей виховуються в різних інституціях і потребують сімейного виховання.

Тільки подумайте, скільком дітям вже сьогодні ми з вами можемо подарувати сім’ю? Скільки жінок не можуть з причин здоров′я мати дітей, але мріють наповнити свої будинки сміхом і радістю малюків, що стали рідними для «небіологічних» батьків? Головне – захотіти. Захотіти подарувати дитині нове життя, подарувати собі щастя материнства (батьківства).

В зв’язку зі святкуванням в Україні 30 вересня Дня усиновлення, хочу привітати всіх усиновлювачів, а також тих, хто прийняв в свою родину дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування: опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів і побажати добробуту, затишку у ваших оселях, щасливої родини та нескінченного дитячого сміху.

          Якщо у вас є питання з усиновлення дітей та влаштування їх до інших форм сімейного виховання, звертайтеся до служби у справах дітей міської ради за адресою: вул. Центральна, 73, м. Верхівцеве (приміщення бібліотеки).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь