Верхівцевська, Верхньодніпровська міські та Криничанська селищна територіальні громади Дніпропетровської області почали разом працювати над спільним Проєктом

Дата: 01.10.2021 08:57
Кількість переглядів: 525

На Дніпропетровщині ще три громади почали співпрацювати в рамках Проєкту «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується відповідно до грантової угоди між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Німецьким товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) (далі - Проєкт).

Першим кроком стало проведення 28-29 вересня 2021 року перших ознайомчих засідань робочих груп в онлайн режимі для представників Верхньодніпровської, Верхівцевської міських та Криничанської селищної територіальних громад Дніпропетровської області.

Модератором заходу виступила Експерт із налагодження співробітництва територіальних громад, Олена Воронько.

Вона детально розповіла учасникам засідання про мету та завдання Проєкту та пояснила на прикладах успішних практик інших громад, які переваги можна отримати, використовуючи такий інструмент, як Договір про співробітництво громад.

Модератор заходу, Олена Воронько, надала роз’яснення щодо практичної реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад» та ознайомила слухачів із 5 формами співробітництва громад, що передбачені законодавством України.

Учасники засідань також взяли активну участь в обговоренні напрямків співробітництва трьох громад та виявили бажання попрацювати на спільним проєктом із виготовлення пелетів для твердопаливних котлів, що використовуються на територіях громад, як у бюджетній сфері, так і в приватних господарствах.

Наприкінці заходу було обговорено та погоджено Дорожню карту реалізації Проєкту та визначені кандидатури до складу Робочих груп кожної громади з урахуванням гендерних аспектів та запрошенням представників місцевого бізнесу та громадськості.

Співробітництво громад – дієвий інструмент для вирішення спільних проблем територіальних громад, і, саме тому, спільними зусиллями,  Верхньодніпровська, Верхівцевська міські та Криничанська селищна територіальні громади Дніпропетровської області вирішили разом реалізувати Проєкт, що спрямований на покращення життя кожного жителя цих громад



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь