Громади разом із МОЗ працюють над щепленням літніх мешканців від COVID-19

Дата: 07.02.2022 09:15
Кількість переглядів: 472

По всій Україні, не враховуючи Києва, двома дозами вакцини від COVID-19 щеплено майже 3 млн людей віком від 60 років, що становить менш ніж 38%. Хоча б однією дозою щеплено трошки більше ніж 45%. Тобто близько 550 тис. літніх людей ще чекають на отримання другої дози вакцини.

Про причини такої ситуації йшлося на селекторній нараді міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з керівниками територіальних громад. 

“Серед проблемних питань усі називають майже однакові. Зокрема, багато літніх людей вважають, що ризики від вакцинації переважають ризики від хвороби, тоді як насправді загроза отримати ускладнення від ковіду в тисячі разів вища за будь-які можливі реакції на вакцини”,  – зазначив міністр. 

Крім того, подекуди українці, які проживають у віддалених куточках країни, просто не мають можливості отримати вчасну та достовірну інформацію про щеплення від лікарів, їх не запрошують на вакцинацію, дехто з них має обмежені можливості пересування. 

Щоб розв'язувати цю проблему, з  10 січня у громади, в яких щеплено менше ніж 25% літніх мешканців, виїжджають мобільні бригади з вакцинації. Станом на 1 лютого було зроблено близько 8 тис. таких виїздів та здійснено близько 90 тис. щеплень серед людей старших 60 років.

Цього тижня очікують щонайменше 3,5 тис. виїздів, за кожен з яких заплановано зробити принаймні 20 щеплень.

Для того, щоб убезпечити літніх українців від важких наслідків коронавірусної хвороби, необхідні спільні зусилля представників громад, медиків, громадських організацій, ЗМІ, місцевих лідерів думок та усіх небайдужих. Вони можуть надавати літнім людям необхідну інформацію про те, чому для них дуже важливо щепитися, чому це безпечно, де і як можна вакцинуватися, а також допомогу безпосередньо в отриманні щеплення від COVID-19. 

Нагадаємо, що 80% померлих від COVID-19 за весь час пандемії  – це люди віком від 60 років.

Єдиним способом захиститися від важкої форми коронавірусної хвороби та смерті від неї для літніх людей є вакцинація.

Допомогти літнім людям записатися на вакцинацію може кожен. Для цього можна долучитися до проєкту з інфоволонтерства боротьби з COVID-19.  Більше інформації за посиланням: bit.ly/infovolunteersua

Посилання на джерело: https://moz.gov.ua/article/news/gromadi-razom-iz-moz-pracjujut-nad-scheplennjam-litnih-meshkanciv-vid-covid-19


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь