РЕКОМЕНДАЦІЇ НАСЕЛЕННЮ: безпека під час ведення військових дій, при загрозі хімічної та радіаційної небезпеки а також катастрофічного затоплення в умовах воєнного стану

Дата: 30.06.2022 16:28
Кількість переглядів: 428

В умовах військових дій, які можуть проходити на території населених пунктів, так і по за межами них, цивільне населення наражається на небезпеку та високому ризику. У конфліктах із збройним протистоянням, для яких характерна велика кількість жертв у результаті нерозбірливості ведення бойових дій, цивільні громадяни можуть стати об’єктом нападу. Цивільні особи не можуть контролювати ведення воєнних (бойових) дій, але вони можуть адаптуватись під ситуацію яка склалась та вжити необхідних заходів.

     Під час обстрілів зі стрілецької зброї, кулеметів, мінометів, снарядів бомб, ракет із повітря, моря або суші. Обстріл може бути прицільним, як правило зі снайперської зброї , так і обстріл з вертольотів. Обстріл може здійснюватись при гарній видимості під час авіаційного нападу, артилерійського обстрілу або мінометного вогню. У кожному разі пам’ятайте, якщо ви потрапили під обстріл, важко визначити спрямований він на вас чи ні, за можливості покиньте цю ділянку або укрийтесь в небезпечному місці. 

Закликаємо мешканців громади ознайомитися з методичними Посібниками «Рекомендації населенню безпека під час ведення військових дій», «Рекомендації населенню при загрозі хімічної небезпеки в умовах  воєнного стану»,  «Рекомендації населенню при загрозі радіаційної небезпеки в умовах  воєнного стану» та «Рекомендації населенню при загрозі катастрофічного затоплення в умовах  воєнного стану», розробленими для проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення  у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних  ситуацій, зокрема пов'язаних із загостренням воєнно-політичної обстановки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь