Як отримати безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану

Дата: 12.07.2022 15:47
Кількість переглядів: 309

В Україні діє Єдиний контактний номер 0 800 213 103, куди можна звертатися за консультаціями юристів. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни безкоштовні. Номер для дзвінків з-за кордону +38 044 363 10 41. Вартість за тарифами мобільного оператора.

Працюють і спеціальні мобільні застосунки. Один з них – «Твоє право». Це універсальний юридичний довідник для людей, які постраждали внаслідок війни. Там можна не лише вирішувати правові питання, а ще завантажити зразки документів та заяв які знадобляться при зверненні до держорганів або суду.

Потерпілі від домашнього насильства та свідки воєнних злочинів можуть звертатися до юристів у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству».

Серед корисних електронних ресурсів ще є довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid».  Вона працює за принципом відомої онлайн-енциклопедії «Вікіпедія». Тут розміщена не лише довідкова інформація, а ще й посилання на чинне законодавство та судові рішення.

Для отримання допомоги офлайн працюють місцеві центри правової допомоги та консультаційні пункти. Їх адреси та графік роботи можна дізнатися на спеціальній мапі.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/yak-otrimati-bezoplatnu-pravovu-dopomogu-v-umovah-voyennogo-stanu-korisno

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь