Викликати поліцію непомітно для кривдника – за ініціативи Олени Зеленської запустили новий додаток

Дата: 05.08.2022 11:01
Кількість переглядів: 390

Він покликаний допомогти жінкам, які потерпають від домашнього насильства.

Як розповіла перша леді, іконка застосунку є нейтральною на екрані смартфону. Вона виступає в ролі тривожної кнопки, яка одним натисканням викликає поліцію.

«Якщо жінка натисне кнопку виклику – поліція визначить її перебування через геолокацію. Говорити вголос, телефонуючи на лінію 102, не потрібно. Назву додатку не повідомляємо навмисне, щоб про нього не знали потенційні абьюзери. А от ті, хто потерпає від насилля, можуть отримати інформацію та скачати програму, подзвонивши на гарячу лінію 116 123 або написавши в особисті повідомлення на сторінку організації «Розірви коло», – розповіла Олена Зеленська.

?? Посилання на сторінку: http://surl.li/cpijj

Презентували новий додаток Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція України у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Проєкт реалізовано за підтримки Посольства Великої Британії в межах «Партнерства Біарриц».

«В Україні кожна п’ята жінка стикалася з домашнім насильством. Після початку повномасштабної війни проблема насильства над жінками стала, на жаль, ще більш прихованою. Наше протистояння російському агресору – не привід забувати про невоєнне насильство, не привід применшувати його шкоду чи думати, що буде якийсь спеціально визначений час для боротьби з ним. Навпаки, цей час – саме зараз. Нині, коли всі ми, вся країна знає, як це страшно й боляче – зіткнутися з агресором, ми як ніколи добре можемо зрозуміти постраждалих від домашнього насильства. І маємо їм допомогти. Після всього, що переживає наша країна, ми не будемо терпимими до насильства вже ніколи. До будь-якого насильства у будь-якій формі», – заявила Олена Зеленська.

Посилання на джерело: https://oblrada.dp.gov.ua/news/%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96%d1%86%d1%96%d1%8e-%d0%bd%d0%b5%d0%bf%d0%be%d0%bc%d1%96%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь