Інформація Кам`янського районного відділу №1 філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області

Дата: 24.08.2022 10:48
Кількість переглядів: 342

День Незалежності України

 

    День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності Україниполітико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

    Вперше День Незалежності України відзначили 16 липня 1991 року — у річницю ухвалення Декларації про державний суверенітет України Верховною Радою УРСР. У постанові Про День проголошення незалежності України було написано наступне: "Зважаючи на волю українського народу та його  одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: вважати 16 липня Днем проголошення незалежності України та щорічно відзначати його як державне загально народне свято України".

    Однак пізніше дату святкування перенесли на 24 серпня. Саме 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Вважати День незалежності офіційним державним святом стали, починаючи з 1992 року.

    У 1991 році 24 серпня позачергова сесія Верховної Ради республіки проголосила незалежність України та створення самостійної державиУкраїни.  

Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловилися 90,32% громадян. Схваливши на всеукраїнському референдумі Акт проголошення незалежності України, народ наддав цьому документові реальної сили та започаткував новий етап  розвитку історії нашої держави.

      Цього року ми відзначаємо 31 рік з того моменту, як Україна зняла з себе кайдани залежності від Союзу і стала вільною державою. Україна та український народ відсвяткують День Незалежності 24 серпня, попри війну, заявив глава держави Володимир Зеленський 

     «Незважаючи на те, що в країні триває війна, ми точно відзначатимемо всі важливі дати для нашої держави. Так, через умови безпеки не завжди можемо голосно відзначати, оскільки всі кошти йдуть на фронт. Але ці дати обов’язково будуть у нашому календарі, в нашій пам’яті й для наших дітей. Це ми обов’язково маємо робити, тому що нам необхідно закінчувати російський наратив: хто від кого почав своє існування. День Державності, День хрещення Київської Русі. Це наша велика історія», — сказав Зеленський.

 

Лілія ДОЦЕНКО

начальник Кам’янського районного відділу № 1 
 філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь