Вперше в історії конкурсу українці в Дії оберуть представника України на Євробачення-2023

Дата: 02.12.2022 10:52
Кількість переглядів: 77

Попри війну, цифровізація усіх сфер продовжується. Мінцифра разом із Суспільним Мовленням змінює традиції Євробачення. Цьогоріч кандидата, який представить Україну на музичному конкурсі, можна буде обрати в Дії. 

«Ми продовжуємо розвиватися як в культурній, так і в цифровій сфері. Цього року активно цифровізуємо Євробачення. Вперше в історії конкурсу в Дії українці зможуть обрати виконавця, який представить Україну на конкурсі в Ліверпулі. Як завжди, прозоро і в декілька кліків. Попри наміри росії залякати та знищити все українське, ми й надалі продовжуємо будувати цифрову державу», — зазначив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Спершу ми зробили доступним перегляд Євробачення-2022 просто у застосунку. І за виступами учасників спостерігали понад мільйон українців з усього світу. Восени запустили опитування за членів журі Нацвідбору на Євробачення. Так, майже 500 тисяч українців долучилися і обрали трійку журі. Це перший випадок в історії конкурсу, коли саме громадяни обирають, хто посяде суддівське крісло.

У грудні стартує наступний вирішальний етап — голосування в Дії за представника України на Євробаченні-2023. Під час прямого ефіру фіналу Нацвідбору, який відбудеться 17 грудня, в застосунку Дія можна буде обрати фаворита, який представить Україну на весь світ на Євробаченні-2023 у Ліверпулі.

Кожен користувач Дії зможе зробити свій внесок в музичну культуру країни і проголосувати за улюбленого артиста. В один клік просто зі смартфона. 

Нагадаємо, що в Дії також доступний сервіс Дія.ТБ, де ви зможете дивитись онлайн Нацвідбір на Євробачення-2023.

Опитування в Дії реалізовуватиметься Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням.

Посилання на джерело: https://thedigital.gov.ua/news/prozoro-i-v-kilka-klikiv-vpershe-v-istorii-konkursu-ukraintsi-v-dii-oberut-predstavnika-ukraini-na-evrobachennya-2023

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь