Типи відключень електроенергії: яка між ними різниця

Дата: 02.12.2022 16:51
Кількість переглядів: 82

Українська енергосистема вперше в історії зазнала таких масштабних пошкоджень, що держенергокомпанії НЕК Укренерго доводиться обмежувати постачання електроенергії. Для того, аби краще зрозуміти, що таке відключення електропостачання для стабілізації енергосистеми ДТЕК підготували коротку довідку.
Нині всі відключення для населення можна поділити на 2 типи: аварійні та стабілізаційні.
Аварійні відключення відбуваються коли виходить з ладу якийсь елемент енергетичної інфраструктури. Вони можуть бути:

  • Екстреними, які пов’язані із воєнними діями. Вони можуть відбутися у випадку, якщо через обстріли буде пошкоджено чи зруйновано об'єкти енергетичної інфраструктури;
  • Локальними аварійними, коли енергомережі на конкретній обмеженій території виходять з ладу;

Важливо: аварійні відключення неможливо передбачити та спрогнозувати як довго вони будуть тривати, тому неможливо створити точні графіки, що дадуть змогу готуватись до відключень світла. 
Стабілізаційні відключення відбуваються для балансування роботи енергосистеми. Їх ініціює НЕК Укренерго. Це відбувається, коли обсяг генерації стає менший, за обсяг споживання, або інфраструктура настільки пошкоджена, що не може передавати споживачам необхідну потужність. Тому поки триває ремонт енергооб'єктів постачання світла клієнтам необхідно тимчасово обмежувати.
При стабілізаційних відключеннях ситуація більш прогнозована, тому є можливість скласти орієнтовний погодинний графік відключень. Коли застосовуються такий тип — графіки розміщені на сайті оператора системи розподілу.
Ми розуміємо, що будь-які відключення — спричиняють незручності для наших клієнтів. Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації.
Закликаємо всіх клієнтів підтримати енергетиків у боротьбі на енергофронті. Для цього споживати електроенергію помірно — вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. Бізнес-клієнтів просимо обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.
Просимо вас ставитись до енергетиків з терпінням та розумінням. Ми робимо все можливе, аби відключення торкнулися якнайменшої кількості людей і тривали щонайкоротше.

Матеріал взято з офіційного сайту групи ДТЕК: https://dtek.com/ 

Посилання на дререло: https://dtek.com/media-center/news/tipi-vidklyuchen-elektroenergii-yaka-mizh-nimi-riznitsy/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь