17 грудня відбувся фінал Нацвідбору на Євробачення-2023.

Дата: 19.12.2022 09:43
Кількість переглядів: 76

Під час прямого ефіру українці змогли проголосувати за кандидата-фаворита в Дії. За результатами глядацького голосування і вибору журі переможцем стали TVORCHI, які представлять Україну на конкурсі в Ліверпулі.

Цьогоріч за ініціативи Суспільного Мовлення українці вперше голосували за кандидата від України на Євробачення-2023 через Дію. Протягом години, які були відведені для визначення переможців, понад 166 тисяч українців проголосували за улюбленого виконавця в застосунку. 

“Команда Мінцифри продовжує будувати цифрову державу. Цього року транслювали Євробачення через Дія.TV, українці вперше обирали членів журі через опитування в Дії, а також проголосували за улюбленого виконавця. Дією уже користуються понад 18,5 мільйонів українців. Кожен з них міг долучитися до голосування і підтримати свого фаворита в кілька кліків”, – зазначив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Раніше українці мали відправляти смс чи телефонувати, щоб віддати голос за кандидата. Та цьогоріч процедура спростилась до кількох кліків у застосунку.

Віддати свій голос за учасника Нацвідбору могли користувачі Дії як в Україні, так і за кордоном. За результатами голосування формується рейтингова таблиця, де кожен учасник отримує від 1 до 10 балів, залежно від кількості голосів. Потім результати голосування глядачів додаються до результатів голосування журі, яке виставляє бали, не маючи доступу до глядацьких оцінок. Після цього встановлюється загальний результат, за підсумками якого і визначається переможець Нацвідбору.

Так, за результатами голосування глядачів в Дії фаворитами стали TVORCHI, Jerry Heil та KRUTЬ. А за оцінками журі в трійку найкращих потрапили KRUTЬ, TVORCHI та Jerry Heil. 

Опитування в Дії реалізовувалося Мінцифрою спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України і Суспільним Мовленням.

Посилання на джерело: https://thedigital.gov.ua/news/vibir-u-kilka-klikiv-ukraintsi-vpershe-progolosuvali-u-dii-za-kandidata-na-evrobachennya-2023


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь