Національна поліція України попереджає!!!

Дата: 27.12.2022 14:51
Кількість переглядів: 93

Відділення поліції № 3 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області інформує населення Верхівцевської територіальної громади про необхідність дотримання заборон, визначених під час запровадження коменданської години та дотримання порядку дій під час сигналів "Повітряна тривога", а також уникнення масового скупчення людей під час проведення Різдвяних та новорічних свят.

Під час військового стану недоречно здійснювати продаж та використання гучних феєрверків, що мають ефекти пострілу або вибуху. Статтею 195Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП) передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів. Це тягне за собою накладення штрафу від 595 до 1 020 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів. Якщо ці дії вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке правопорушення, то передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 1 020 до 1 700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.

Статтею 182 КУпАП також передбачена відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Це тягне за собою попередження або накладення штрафу: на громадян - від 85 до 255 гривень, на посадових осіб та громадян - суб`єктів господарської діяльності - від 255 до 510 гривень.

Якщо ці дії вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж правопорушення, то передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу: на громадян - від 255 до 510 гривень із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші, на посадових осіб та громадян - суб`єктів господарської діяльності - від 850 до 2 550 гривень із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь