Уряд затвердив програму з обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи за підтримки ЄС

Дата: 11.01.2023 09:56
Кількість переглядів: 201

10 січня Уряд прийняв постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням». За підтримки ЄС українці зможуть обміняти лампи розжарювання на світлодіодні лампи. 

Програма обміну старих ламп на нові дасть змогу зекономити електроенергію, забезпечити баланс енергоспоживання та вистояти під час енергокризи. Ця ініціатива є частиною підтримки Європейським Союзом, що також включає постачання генераторів та іншу допомогу задля підтримки енергетичної інфраструктури України.

Згідно з постановою, українці зможуть обміняти по п’ять ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп. Фінансування 30 млн LED-ламп відбуватиметься за рахунок коштів ЄС. Обмін проходитиме у відділеннях Укрпошти.

На першому етапі будуть доступні 15 млн ламп для обміну, які надходитимуть поступово протягом декількох тижнів. Насамперед через найбільший ефект економії забезпечуватимуть обласні центри і великі міста. До кінця лютого лампочки мають надійти і до найменших сіл. 

Програма обміну ламп стартує в кінці січня. Взяти участь можна в два способи: з попереднім замовленням через Дію і без нього. Якщо ви попередньо замовляєте лампи через застосунок, то гарантовано лампи будуть наявні у відділенні Укрпошти, яке вказано під час замовлення. Забрати лампи можна буде протягом п’яти робочих днів після отримання підтвердження на телефон.

Якщо ви не маєте можливості замовити лампи через Дію, можна прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання. Однак без попередньої заяви ви не можете бути точно впевнені в наявності LED-ламп у відділенні. При обміні на Укрпошті фіксують паспортні дані та ідентифікаційний код людини, другий раз вона провести обмін не зможе.

З 16 січня програма почне працювати в режимі бета-тестування. Взяти участь зможуть українці віком від 18 років.

Програма реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» за підтримки Європейського Союзу. 

Посилання на джерело: https://thedigital.gov.ua/news/zberegti-svitlo-uryad-zatverdiv-programu-z-obminu-lamp-rozzharyuvannya-na-svitlodiodni-lampi-za-pidtrimki-es


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь