Компенсація витрат роботодавця на оплату праці працевлаштованої особи з числа внутрішньо переміщених осіб

Дата: 24.01.2023 08:07
Кількість переглядів: 117

Компенсація на оплату праці ВПО здійснюється відповідно до ст.24-1 Закону України «Про зайнятість населення» Заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб та «Порядком здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб» (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р. № 696 ( із змінами)

      Дія  Порядку не поширюється на роботодавців, які є бюджетними установами.

 Компенсація витрат на оплату праці надається роботодавцю за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

       Компенсація витрат роботодавцю не здійснюється у разі, коли роботодавець:

  • має заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;
  • визнаний в установленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

         Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору, для отримання компенсації протягом двох місяців з дня працевлаштування подає центру зайнятості заяву про компенсацію витрат на оплату праці та копії трудового договору між ним і працівником.

Рішення про компенсацію витрат роботодавця на оплату праці приймається центром зайнятості. Після прийняття рішення про компенсацію між центром зайнятості та роботодавцем укладається договір.

Компенсація витрат роботодавцю на оплату праці виплачується в межах коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) та Фонду соціального захисту інвалідів (у разі працевлаштування особи з інвалідністю) після працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центрів зайнятості.

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці проводиться за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяців. 

Компенсація (але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом) за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше шести календарних місяців, за умови збереження гарантій зайнятості такої особи протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у два рази.

Додаткову інформацію можна отримати по телефону: 0667606939.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь