12 квітня – День працівників ракетно-космічної галузі України.

Дата: 12.04.2023 11:12
Кількість переглядів: 106

12 квітня відзначають Міжнародний день польоту людини в космос та День працівників ракетно-космічної галузі України.

Наша держава зробила вагомий внесок у пізнання космосу. У сфері ракето- та авіабудування наша країна подарувала світові плеяду вчених та конструкторів — геніїв світового масштабу. Це Сікорський, Антонов, Янгель, Корольов та багато інших. Українські інженери на європейське замовлення створили двигун для ракети-носія Вега. На замовлення Європейського космічного агентства (ESA) ДП КБ Південне імені М.К. Янгеля розробило блок маршового двигуна четвертого ступеня для ракети-носія Вега. Виготовили його на заводі Південмаш у місті Дніпро. У листопаді 2018 року відбувся успішний пуск Веги з українським двигуном. Ракета-носій вивела на орбіту космічний апарат Mohammed VI-B, сконструйований на замовлення уряду Марокко компанією Airbus Defense and Space. Українці брали участь у створенні ракети-носія NASA Antares. Її виготовлено американською корпорацією Orbital ATK за участю українських підприємств. Головну конструкцію першої ступені ракети розроблено ДП КБ Південне імені М.К. Янгеля та виготовлено на Південному машинобудівному заводі ім. Макарова (обидва — у місті Дніпро) у співпраці з іншими українськими підприємствами.

Нині, як ніколи, нашій країні потрібні наукові розробки ракетобудівної галузі для забезпечення Збройних Сил України сучасними високотехнологічними зразками озброєння. Разом ми маємо здолати агресора!

Вітаємо з професійним святом усіх, чиє життя пов'язане з космонавтикою. Бажаємо творчого натхнення і великих звершень, що слугуватимуть на користь людству.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь