УКРЕНЕРГО нагадує, що спалювання трави та сміття під час воєнного стану буде прирівнюватися до диверсій!

Дата: 19.04.2023 16:17
Кількість переглядів: 90

Про це заявив прес-офіцер ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі інформаційного телемарафону.

У період настання спекотної погоди різко зростає небезпека виникнення пожежі в охоронних зонах при спалюванні стерні і залишків сільськогосподарських культур, що може призвести до автоматичних відключень магістральних ліній електропередач. Такі відключення ведуть до зниження надійності роботи об`єднаної електроенергетичної системи України та несуть загрозу знеструмлення споживачів та можливих нещасних випадків з людьми.

Наразі фіксуються непоодинокі випадки спалювання стерні, очерету, соломи в охоронних зонах міждержавних та магістральних електричних мереж власниками землі та землекористувачами. Таким чином порушуються вимоги Земельного кодексу України (ст. 96, 103, 112) у частинах правил добросусідства та обмежень, пов`язаних із встановленням земельних сервітутів та охоронних зон, у частині правового режиму земельних охоронних зон, обов`язків землекористувачів. Також порушується Закон України "Про пожежну безпеку" (ст. 5) та Правила охорони електричних мереж (п. 8) у частині заборони спалювання очерету, стерні, соломи, влаштування звалищ в охоронних зонах повітряних ліній.

Тому з метою недопущення нещасних випадків з населенням та запобіганню відключення ліній електропередач, порушення чинного законодавства звертаємось до жителів, керівників сільськогосподарських підприємств,  землекористувачів дотримуватись «Правил охорони електричних мереж» і не допускати вищезгаданих порушень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь