УКРЕНЕРГО нагадує, що спалювання трави та сміття під час воєнного стану буде прирівнюватися до диверсій!

Дата: 19.04.2023 16:17
Кількість переглядів: 81

Про це заявив прес-офіцер ДСНС Олександр Хорунжий в ефірі інформаційного телемарафону.

У період настання спекотної погоди різко зростає небезпека виникнення пожежі в охоронних зонах при спалюванні стерні і залишків сільськогосподарських культур, що може призвести до автоматичних відключень магістральних ліній електропередач. Такі відключення ведуть до зниження надійності роботи об`єднаної електроенергетичної системи України та несуть загрозу знеструмлення споживачів та можливих нещасних випадків з людьми.

Наразі фіксуються непоодинокі випадки спалювання стерні, очерету, соломи в охоронних зонах міждержавних та магістральних електричних мереж власниками землі та землекористувачами. Таким чином порушуються вимоги Земельного кодексу України (ст. 96, 103, 112) у частинах правил добросусідства та обмежень, пов`язаних із встановленням земельних сервітутів та охоронних зон, у частині правового режиму земельних охоронних зон, обов`язків землекористувачів. Також порушується Закон України "Про пожежну безпеку" (ст. 5) та Правила охорони електричних мереж (п. 8) у частині заборони спалювання очерету, стерні, соломи, влаштування звалищ в охоронних зонах повітряних ліній.

Тому з метою недопущення нещасних випадків з населенням та запобіганню відключення ліній електропередач, порушення чинного законодавства звертаємось до жителів, керівників сільськогосподарських підприємств,  землекористувачів дотримуватись «Правил охорони електричних мереж» і не допускати вищезгаданих порушень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь