Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

Дата: 25.04.2023 11:11
Кількість переглядів: 106

До Всеукраїнської програми ментального здоров’я, головна мета якої - допомогти українцям подолати наслідки війни для психіки, приєдналися уже 14 лікарень. Пілотним проєктом програми є залучення до медичних закладів фахівців, що навчалися в Ізраїлі в міжнародній неурядовій організації IsraAID та спеціалізуються на екстремальній і військовій психології. За протоколом, психологічну допомогу в кризовій ситуації надають служби, які першими бачать постраждалого, — поліцейські, пожежники, ДСНСники, але ці навички мають набути і вчителі, й лікарі.

Програма ментального здоров’я «Ти як?» створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Вона зумовлена потребою у психосоціальній підтримці щонайменше у 15 мільйонів громадян, які, за даними МОЗ, відчуватимуть погіршення психоемоційного стану різного ступеня тяжкості. За експертними оцінками, 40-50% населення України потребуватиме психологічної підтримки різного ступеня інтенсивності.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку – https://howareu.com та запущено кампанію в соціальних мережах Facebook, Instagram, Telegram, Viber, де зібрані техніки самодопомоги та підтримки людей поруч, зокрема у відеоформатах, у PDF-Аптечці, онлайн- та офлайн-ресурси, щоб звертатися за допомогою до перевірених, контакти гарячих ліній – для дзвінків в Україні та за кордоном.

Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

  • Пам’ятка щодо комунікацій Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

https://docs.google.com/document/d/1CnRQjsoTisAvnxF_iVGbF33jlGjg253b/edit?usp=sharing&ouid=111363372538538361209&rtpof=true&sd=true

  • Ти як? Ініціатива Олени Зеленської розкаже про важливість піклування про ментальне здоров’я

https://www.youtube.com/watch?v=jb7QFm3f4wY

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь