У Всеукраїнської програми ментального здоров'я з'явилися амбасадори

Дата: 26.04.2023 11:49
Кількість переглядів: 74

Глава МОЗ озвучив прогнози, згідно з якими наслідки повномасштабної війни на своєму ментальному здоров'ї відчують близько 15 млн українців, з них 3-4 млн у разі неотримання психосоціальної підтримки, ймовірно, потребуватимуть допомоги фахівця з психічного здоров'я. За його словами, такого навантаження не витримає жодна медична система.

Місією відомих представників шоу-бізнесу, підприємницьких кіл, лідерів громадської думки, які долучилися до програми як амбасадори, стало формування в українському суспільстві культури піклування про ментальне здоров'я.

Так, амбасадорами стали:

1. Марія Єфросиніна – телеведуча, акторка, громадська діячка, співзасновниця ГО «Фонд Маша» і багатьох інших благодійних проектів, почесний посол Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні з питань гендерної рівності та боротьби з насильством. Нагороджена орденом «За заслуги» (ІІІ ступеня).

2. Monatik (Дмитро‌ Мона‌тик) – український співак, танцюрист, автор пісень, саунд-продюсер, композитор, заслужений артист України.

3. Wellboy (Антон Вельбой) – український співак, композитор, автор пісень. Під час зустрічі Антон розповів, як відверто ділився з підлітками та молоддю своїм досвідом із подолання проблем із ментальним здоров'ям. Щирість Антона допомогла молодим людям зняти внутрішні бар'єри.

4. Олександра Матвійчук – українська правозахисниця, голова ГО «Центр громадянських свобод», лауреатка Нобелівської премії миру 2022 року, премій імені Василя Стуса та «Захисник демократії».

5. Олег Романчук – директор Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету, лікар-психіатр, психотерапевт.

6. Даша Квіткова – інфлюенсерка, підприємниця, що заснувала Школу онлайн-професій.

7. Сергій Коваленко – генеральний директор одного з найбільших сервіс-провайдерів у галузі енергетики Yasno. Зламав стереотипи щодо того, як у кризових ситуаціях бізнеси можуть комунікувати з людьми.

8. Зоя Литвин – українська громадська діячка та підприємниця, голова громадської спілки «Освіторія», засновниця Новопечерської школи та премії для вчителів-новаторів Global Teacher Prize Ukraine, заслужений працівник освіти України.

9. Марк Лівін – український письменник, журналіст. Заступник головного редактора The Village Україна. Разом із психологом, сертифікованим гештальт-терапевтом Іллею Полудьонним став ведучим подкасту «Простими словами» від The Village Україна. Лауреат літературних конкурсів видавництва «Смолоскип» та «Коронація слова». У квітні 2019 року Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги включила книгу Марка Лівіна «Рікі та дороги» до списку видатних книжок для дітей з інвалідністю.

10. Павло Вржещ – співзасновник і креативний директор українського рекламного агентства Banda Agency. Входить у список «100 найвпливовіших українців» за версією журналу «Фокус». Має понад 200 нагород фестивалів креативності.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку https://howareu.com та запущено соціальні мережі FacebookInstagramTelegramViber, де зібрані техніки самодопомоги та підтримки людей поруч, зокрема у відеоформатах, у PDF-Аптечці, онлайн- та офлайн-ресурси, щоб звертатися за допомогою до перевірених джерел, контакти гарячих ліній – для дзвінків в Україні та за кордоном тощо.

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров’я України. Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За матеріалами: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3691766-u-vseukrainskoi-programi-mentalnogo-zdorova-zavilisa-ambasadori.html

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь