"Гвардія наступу": що відомо з актуального

Дата: 16.05.2023 08:36
Кількість переглядів: 57

Перші добровольці, котрі приєдналися до "Гвардії наступу" ще у лютому-березні 2023-го року, пройшли базову підготовку. Як заявив речник Нацгвардії України Руслан Музичук, вони вже зараховані у списки бригад.

"Зараз триває ще приймання заявок, ми формуємо певні резерви і ми, звичайно, формуємо сьому бригаду "Хартію". Для багатьох бійців, які саме туди потрапляють, починається, знову ж таки, спочатку індивідуальна, а пізніше це буде колективна підготовка. Тобто, ротні тактичні навчання, в складі батальйону і т. ін.", - повідомив Музичук.

Основу бригад "Гвардії наступу" складають військовослужбовці, котрі вже мають військовий досвід у бойових діях з 2014-го року. За словами речника, такий підхід збільшує ефективність підготовки новобранців до виконання завдань на фронті.

"Основна мета "Гвардії наступу" - це формування штурмових бригад, підрозділів. Що стосується саме Нацгвардії, то вони формуються на базі чинних військових частин, які були трохи меншими. Проте військовослужбовці, які формують їх основу, вже мають бойовий досвід, починаючи від 2014 року. Це досвідчені бійці, командири, сержанти й інструктори, що дає змогу зробити значно ефективнішою підготовку й пришвидшити підготовку самих підрозділі. Деякі підрозділи, наприклад роти чи батальйони цих бригад, виконували, й досі виконують бойові задачі, зокрема й на Сході, тоді як формуються додаткові підрозділи, роти й батальйони, які проходять бойове злагодження й тренування, щоб надалі виконувати бойові задачі", - сказав Музичук.

Посилання на джерело: https://www.unian.ua/war/pershi-dobrovolci-gvardiji-nastupu-vzhe-zavershili-prohodzhennya-bazovoji-pidgotovki-12257904.html

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь