Мрієш про нову професію – отримай ваучер на навчання від Державної служби зайнятості

Дата: 30.05.2023 16:22
Кількість переглядів: 33

Питання конкурентоспроможності на ринку праці завжди актуальне, адже успішність кожного з нас залежить від готовності до саморозвитку та самовдосконалення.

Державна служба зайнятості надає можливість навчатись всім бажаючим: безробітні в період перебування на обліку в службі зайнятості можуть отримати робітничу спеціальність чи підвищити кваліфікацію, а особи, які не перебувають на обліку можуть скористатися правом на одноразове отримання ваучера для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, що передбачено Законом України «Про зайнятість населення».

Для підприємств, що використовують новітні технології та сучасне обладнання або змінюють профіль діяльності, – це унікальний шанс коштом держави забезпечити перепідготовку за робітничими професіями або підвищити кваліфікацію найманих працівників для освоєння ними модернізованого устаткування, виготовлення більш якісної продукції чи надання ефективних послуг населенню.

Право на отримання ваучера мають:

  • особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, до досягнення ними пенсійного віку;

  • особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби України при звільнені за певних умов;

  • особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, до досягнення ними пенсійного віку;

  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи;

  • особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи;

  • особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;

  • особи, які у період дії воєнного стану в Україні або окремих її територіях отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії, перебуваючи безпосередньо в районах проведення воєнних (бойових) дій.

Не мають право на отримання ваучера:

  • особи, які не мають професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти;

  • особи, які проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;

  • особи, які зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні.

Якщо ви хочете йти в ногу з часом – навчайтесь, цікавитесь інноваційними підходами до роботи, будьте попереду не лише у досвіді, а й у знаннях та навичках.

За більш детальною інформацією та повним переліком спеціальностей та професій, за якими можливе навчання звертайтеся до Верхньодніпровського управління Кам’янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості за адресою: м. Верхньодніпровськ, пл. Поля, 2, тел. (063)0579845.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь