Як та до чого готують Гвардію наступу

Дата: 02.06.2023 09:18
Кількість переглядів: 36

Зараз у бригадах "Гвардії наступу" активно готують людей до звільнення тимчасово окупованих територій. Паралельно підрозділи виїжджають на бойові завдання та здобувають бойовий досвід. 

Разом із новими бригадами, які створюють у складі ЗСУ, ці підрозділи виконуватимуть основну роботу із завдання ударів по противнику на основних напрямках наступальної операції. Вони можуть залучатись до наступу, працювати у прикритті. Можуть не лише виконувати бойові задачі, а і проводити зачистки та забезпечувати правопорядок на щойно звільнених територіях. Командний склад підрозділів Гвардії наступу сформований з бойових офіцерів, які вже проявили себе на полі бою та мають хорошу репутацію. Майже у всіх частинах бригад наступу командування виходить з колишньої Бригади швидкого реагування. Досвід цих командирів має полегшити підрозділам перехід на структуру штабів та підготовку за стандартами НАТО.

Підготовка новобранців у підрозділах триває не менше трьох місяців. Для окремих фахівців – навіть довше.

Перший тиждень – адміністративні питання. Оформити документи, отримати форму, розподілитись в підрозділ. Солдат починає з індивідуальної підготовки – що таке зброя, як нею користуватися, що таке приціл, як це все працює. Коли засвоїв базу, проходить злагодження у складі відділення. Коли відділення злагодилось, починається злагодження взводу.

Всі заняття спрямовані на те, щоби ці маленькі команди навчились працювати разом і перетворились на взвод. І лише після цього починається найцікавіший етап підготовки – злагоджується рота. Злагодження роти займає 42 дні, протягом яких військові цілодобово інтенсивно працюють. Тренують і оборону, і наступ.

Військовослужбовців навчають як українські інструктори, так і представники країн-партнерів. Окрему увагу приділяють підготовці штурмовиків. Їх готують штурмувати окопи, вести бій в умовах населеного пункту, проводити зачистки, розміновувати. Це дуже скрупульозна робота із доведення всіх навичок до автоматизму. Найбільше часу займає практика. Щоб все працювало на рівні інстинктів.

Нагадаємо, що набір у Гвардію наступу триває. Долучитися до нього можна, подавши заявку на сайті storm.mvs.gov.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь