Як та до чого готують Гвардію наступу

Дата: 02.06.2023 09:18
Кількість переглядів: 56

Зараз у бригадах "Гвардії наступу" активно готують людей до звільнення тимчасово окупованих територій. Паралельно підрозділи виїжджають на бойові завдання та здобувають бойовий досвід. 

Разом із новими бригадами, які створюють у складі ЗСУ, ці підрозділи виконуватимуть основну роботу із завдання ударів по противнику на основних напрямках наступальної операції. Вони можуть залучатись до наступу, працювати у прикритті. Можуть не лише виконувати бойові задачі, а і проводити зачистки та забезпечувати правопорядок на щойно звільнених територіях. Командний склад підрозділів Гвардії наступу сформований з бойових офіцерів, які вже проявили себе на полі бою та мають хорошу репутацію. Майже у всіх частинах бригад наступу командування виходить з колишньої Бригади швидкого реагування. Досвід цих командирів має полегшити підрозділам перехід на структуру штабів та підготовку за стандартами НАТО.

Підготовка новобранців у підрозділах триває не менше трьох місяців. Для окремих фахівців – навіть довше.

Перший тиждень – адміністративні питання. Оформити документи, отримати форму, розподілитись в підрозділ. Солдат починає з індивідуальної підготовки – що таке зброя, як нею користуватися, що таке приціл, як це все працює. Коли засвоїв базу, проходить злагодження у складі відділення. Коли відділення злагодилось, починається злагодження взводу.

Всі заняття спрямовані на те, щоби ці маленькі команди навчились працювати разом і перетворились на взвод. І лише після цього починається найцікавіший етап підготовки – злагоджується рота. Злагодження роти займає 42 дні, протягом яких військові цілодобово інтенсивно працюють. Тренують і оборону, і наступ.

Військовослужбовців навчають як українські інструктори, так і представники країн-партнерів. Окрему увагу приділяють підготовці штурмовиків. Їх готують штурмувати окопи, вести бій в умовах населеного пункту, проводити зачистки, розміновувати. Це дуже скрупульозна робота із доведення всіх навичок до автоматизму. Найбільше часу займає практика. Щоб все працювало на рівні інстинктів.

Нагадаємо, що набір у Гвардію наступу триває. Долучитися до нього можна, подавши заявку на сайті storm.mvs.gov.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь