Про злагодження бійців Гвардії наступу

Дата: 05.06.2023 13:46
Кількість переглядів: 38

Українські військові, які увійшли до складу Гвардії наступу, проходять бойове злагодження, також триває їхнє оснащення та бойова підготовка.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив Руслан Музичук, речник Національної гвардії України.

"Наразі все ще триває бойове злагодження, зокрема, підрозділів рівня роти і батальйону, які були сформовані із добровольців, які долучилися у лютому, березні, квітні. Це — робота безперервна, тут не можна поставити якусь крапку, тому що навіть ті військовослужбовці, які виконують бойову задачу на фронті і виходять на ротацію, після відновлення також проходять бойове злагодження перед тим, як вирушати знову для виконання бойових задач", — розповів посадовець.

За його словами, підрозділи, на основі яких були сформовані бригади бригад Гвардії наступу, нині діють переважно на сході України. При цьому формування їхніх резервів триває.

"Що стосується самих підрозділів бригад Гвардії наступу, вони були сформовані на основі діючих підрозділів. Деякі підрозділи до цього часу виконують задачі, зокрема, на Донецькому, Луганському, Куп’янсько-Лиманському напрямках. Це важливо, вони розуміють актуальний перебіг бойових дій, актуальну ситуацію, тактику ворога. Ми продовжуємо формувати резерви, тому що досі надходять заявки. Вони надходять через сайт, ці форми всі активні. Підготовка цих бійців досі в процесі", — зазначив Музичук.

Речник підкреслив, що однією з основних задач є якісне оснащення та підготовка підрозділів.

"Резерви ми формуємо, як кажуть військові, достатню кількість. Мова про те, щоб вони були оснащені і підготовлені. Вони мають досить непоганий рівень індивідуальної підготовки, зараз триває робота, щоб вони опановували і засоби зв’язку, і керування бронемашинами. Задача бойового злагодження — випрацювати цю командну роботу. Наприклад, у великій зв'язці працює артилерія поруч із розвідкою, поруч з використанням БПЛА. Тобто це досвід, привезений недавно із зони виконання бойових дій", — пояснив посадовець.

Він додав, що Нацгвардія не планує розкривати свої плани щодо подальших бойових дій.

"Анонсування певних активних дій на полі бою чи, так би мовити, сезону бавовни, то такої військової задачі немає. Це режим тиші, те, про що завжди просять, що стосується також і ППО, пересування техніки та виконання задач. У нас є задача головна, про яку ми можемо говорити вголос — це звільнення всіх наших територій", — наголосив Руслан Музичук.

Посилання на джерело: https://suspilne.media/496915-ce-robota-bezperervna-recnik-ngu-rozpoviv-pro-zlagodzenna-bijciv-gvardii-nastupu/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь