Чи можна знімати кошти з арештованого рахунку: про зміни в законодавстві

Дата: 05.06.2023 14:35
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Чи можуть боржники під час воєнного стану користуватися коштами з арештованого рахунку? Що потрібно зробити, аби повністю його розблокувати? Під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА розповіли про зміни в законодавстві.

«З початком повномасштабного вторгнення уряд ухвалив розпорядження. В ньому зазначалось, що боржники могли без обмежень користуватися заблокованим рахунком. За умови, що арештована сума не перевищує 100 тис грн. Нині маємо зміни в законодавстві», – зазначив провідний спеціаліст Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Юрій Поймьонов.

Фото без опису

Він пояснив, що боржники й зараз можуть знімати кошти із замороженого рахунку. Але лише з одного, раз на місяць не більше двох мінімальних зарплат – 13 400 грн. А ще вільно сплачувати усі податки та збори до держбюджету.

Для цього потрібно звернутися із заявою до державного або приватного виконавця, який наклав арешт. Її можна подати онлайн або у паперовому вигляді.

В заяві обов’язково потрібно зазначити номер рахунку – IBAN. А ще назву банку, клієнтом якого є боржник.

Протягом двох робочих днів виконавець має винести постанову, в якій дозволяються видаткові операції. Далі передати її до банку.

Юрій Поймьонов наголосив, що зміни стосуються і юридичних осіб. Зокрема, підприємців, у яких працюють наймані робітники. Вони також можуть користуватися арештованим рахунком. Раз на місяць, виключно для виплати заробітної плати – до 33,5 тис грн на одного робітника. А ще – для сплати податків.

Щоб зняти арешт з рахунку, необхідно спочатку з'ясувати, на якій підставі він був заблокований і ким. Потім звернутися до виконавчої служби. Після цього потрібно сплатити заборгованість.

Більше про нововведення – за посиланням.

Матеріал взято з сайту Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/chi-mozhna-znimati-koshti-z-areshtovanogo-rahunku-pro-zmini-v-zakonodavstvi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь