Легалізація трудових відносин - це важливо!

Дата: 14.06.2023 14:27
Кількість переглядів: 357

Верхньодніпровське управління Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості інформує.

Однією із умов легалізації трудових відносин є укладення трудового договору між роботодавцем та найманими працівниками.

Відповідно до ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та без повідомлення напередодні органу ДПС про початок роботи  новоприйнятого працівника.

Наявність трудового договору гарантує працівнику право на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняного, дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу по безробіттю, соціальні гарантії, встановлені колективним договором, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та пенсійне забезпечення.

Для роботодавців використання легальної праці дає можливість підпорядковувати працівників правилам трудового розпорядку; проводити навчання, підвищення кваліфікації своїх працівників, щоб підвищити якість виробничого процесу та скористатися механізмом відшкодування державою витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного офіційно працевлаштованого працівника. Нагадаємо, що у поточному році Урядом запроваджено кілька нових компенсаторних виплат за працевлаштування зареєстрованих безробітних, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб, молоді, осіб передпенсійного віку тощо.

Легалізація трудових відносин і заробітної плати - є одним з ключових напрямків роботи Державної служби зайнятості та Державної служби з питань праці. При цьому, головна мета спільних інспекційних відвідувань, які розпочались у червні на територіях Верхньодніпровської та Верхівцевської міських громад, не штрафувати роботодавців, а  допомогти їм працювати у правовому полі, не допускати порушень норм чинного трудового законодавства. У випадках не виконання або неналежного виконання вимог законодавства в частині офіційного оформлення найманих працівників, такі підприємства, установи, організації  та фізичні особи - підприємці нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність, а також фінансові санкції у вигляді штрафів за статтею 265 Кодексу законів про працю України. 

Шановні роботодавці! Просимо привести свої взаємовідносини із найманими працівниками у відповідність до чинного законодавства України. Долучайтеся до соціального діалогу, проявляйте свою громадянську свідомість та забезпечуйте європейський підхід до вирішення питань легального оформлення трудових відносин.

На сьогодні, в умовах війни, підтримка держави у вигляді сплачених податків та єдиного соціального внеску є життєво необхідною, адже вони спрямовуються також і на підтримку та забезпечення Збройних сил України, вирішення соціальних потреб громадян, реалізацію програм соціально-економічного розвитку країни.  

Надважливо  у такі скрутні часи втримувати економіку України на гідному рівні. Мужня боротьба наших бійців на передовій та наша сумлінна праця в тилу приносять свої результати.  Тож, поважаємо та виконуємо законодавство нашої держави, будуємо шлях до Перемоги разом!

Отримати фахові консультації та відповіді на найактуальніші питання щодо зайнятості, легалізації трудових відносин  та застосування трудового законодавства, зокрема у воєнний час, Ви можете у наших фахівців за адресою: м. Верхньодніпровськ,  пл. О.Поля, 2 (каб.№4) або за телефоном 066 760 6939.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь