У Дніпрі на базі одного з вишів сьогодні відкрили Центр ветеранського розвитку.

Дата: 16.06.2023 08:41
Кількість переглядів: 62

Тут демобілізованих оборонців навчатимуть цивільним професіям. А ще – готуватимуть помічників ветеранів, які допомагатимуть воїна адаптуватися до мирного життя.

«Ми маємо створити всі умови, щоб наші ветерани, повернувшись до мирного життя, були інтегрованими у суспільство, громаду та працевлаштованими. Для цього їм потрібно багато речей. Перш за все – це здоров’я: фізичне та ментальне. Але після цього потрібно надати людині можливість отримати цивільну спеціальність. Для цього ми і відкриваємо сьогодні у Дніпрі Центр ветеранського розвитку»,  зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Фото без опису

Він перший в Україні. В освітньому хабі демобілізовані оборонці зможуть отримати знання з різних спеціальностей. Та головне тут готуватимуть й помічників ветеранів. Старт вже у липні. 

«Курс для них триватиме майже три місяці. Навчатимуть, як правильно комунікувати з ветеранами та їхніми родинами. Підкують і юридично. Аби помічник міг надавати воїнові конкретні і дієві поради. Ініціатива – Мінветеранів. І Дніпропетровщина – одна з чотирьох областей, де реалізують цей пілотний проєкт», – додав начальник ОВА Сергій Лисак. 

Фото без опису

Після урочистого відкриття Центру була зустріч із ветеранами та волонтерами. Їм подякували за підтримку тих, хто на передовій. Відзначили вітальними листами і сувенірними монетами.

Матеріал взято з сайту Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/na-dnipropetrovshchini-vidkrili-pershij-v-ukrayini-centr-veteranskogo-rozvitku


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь