У Дніпрі на базі одного з вишів сьогодні відкрили Центр ветеранського розвитку.

Дата: 16.06.2023 08:41
Кількість переглядів: 56

Тут демобілізованих оборонців навчатимуть цивільним професіям. А ще – готуватимуть помічників ветеранів, які допомагатимуть воїна адаптуватися до мирного життя.

«Ми маємо створити всі умови, щоб наші ветерани, повернувшись до мирного життя, були інтегрованими у суспільство, громаду та працевлаштованими. Для цього їм потрібно багато речей. Перш за все – це здоров’я: фізичне та ментальне. Але після цього потрібно надати людині можливість отримати цивільну спеціальність. Для цього ми і відкриваємо сьогодні у Дніпрі Центр ветеранського розвитку»,  зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Фото без опису

Він перший в Україні. В освітньому хабі демобілізовані оборонці зможуть отримати знання з різних спеціальностей. Та головне тут готуватимуть й помічників ветеранів. Старт вже у липні. 

«Курс для них триватиме майже три місяці. Навчатимуть, як правильно комунікувати з ветеранами та їхніми родинами. Підкують і юридично. Аби помічник міг надавати воїнові конкретні і дієві поради. Ініціатива – Мінветеранів. І Дніпропетровщина – одна з чотирьох областей, де реалізують цей пілотний проєкт», – додав начальник ОВА Сергій Лисак. 

Фото без опису

Після урочистого відкриття Центру була зустріч із ветеранами та волонтерами. Їм подякували за підтримку тих, хто на передовій. Відзначили вітальними листами і сувенірними монетами.

Матеріал взято з сайту Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/na-dnipropetrovshchini-vidkrili-pershij-v-ukrayini-centr-veteranskogo-rozvitku


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь