Своєчасне виявлення порушень розвитку та допомога малечі: на Дніпропетровщині діє послуга раннього втручання

Дата: 01.08.2023 12:35
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

У Дніпропетровській області діє послуга раннього втручання. Команда фахівців працює з дітьми, які мають порушення розвитку. Послуга передбачає своєчасну діагностику, а ще – психологічну, педагогічну, медичну та соціальну допомогу. Нині її отримують 305 родин. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Послуга раннього втручання – для сімей, де є діти до чотирьох років, які мають інвалідність, порушення розвитку або ризики їх виникнення. Вона допоможе виявити ці проблеми на початкових стадіях. А ще – вчасно й оперативно надати допомогу. Відтак й уникнути більш серйозних проблем у майбутньому», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.  

На Дніпропетровщині послугу отримують 305 родин, серед них – 40 сімей ВПО, додала вона.

З малечею працює команда фахівців. У ній – психолог, логопед, терапевт, педіатр, невролог, ерготерапевт, реабілітолог, спеціаліст із соціальної роботи. Вони також вчать батьків приймати особливості дитини і створювати необхідні умови, які максимально сприятимуть розвитку малечі.

В області діють 7 відділень раннього втручання. Вони створені на базі закладів соціальної сфери, освіти та охорони здоров’я.  

Батьки також можуть самостійно оцінити рівень розвитку дитини за допомогою онлайн-скринінгу.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/svoyechasne-viyavlennya-porushen-rozvitku-ta-dopomoga-malechi-na-dnipropetrovshchini-diye-posluga-rannogo-vtruchannya


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь