Не задекларована праця - не підтримує країну!

Дата: 14.08.2023 13:13
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

   Верхньодніпровське управління Кам'янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості продовжує співпрацювати з органами Державної служби України з питань праці.

       Днями відбувся круглий стіл з представниками Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці щодо легалізації зайнятості та проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!».

     В ході розмови головний державний інспектор Оксана Лапенко проінформувала про мету кампанії, яка стартувала в Україні 1 серпня – донести до всіх роботодавців і громадян - найманих працівників інформацію про ризики та наслідки не задекларованої праці, використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин, а також зміни в законодавстві про працю. Крім того, було наголошено, що використання найманої праці без оформлення трудових відносин є грубим порушенням законодавства про працю і на роботодавців, які допустили до роботи працівника без офіційного укладання трудового договору, очікують досить значні фінансові санкції.

      Начальник управління Наталія Чопенко повідомила, що сьогодні служба зайнятості стимулює роботодавців використовувати працю легально та оформляти трудові відносини відповідно до вимог чинного законодавства. Для цього розроблені та впроваджені нові програми, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів Фонду на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, такі як - компенсації ЄСВ або фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних ті інших незайнятих громадян, надання мікрогрантів на створення чи розвиток існуючого бізнесу тощо.

     Під час зустрічі партнери обговорили механізми впливу на подолання нелегальної зайнятості, засоби інформування представників бізнесу про переваги легальної зайнятості, наявні можливості скористатись спектром послуг служби зайнятості для зайнятого і незайнятого населення громади, зокрема щодо можливості підготовки кадрів під замовлення роботодавця, надання ваучерів на оплату навчання та підвищення кваліфікації з метою подальшого офіційного працевлаштування.

     За результатами дієвого діалогу дійшли домовленості у проведенні у серпні-вересні спільних заходів щодо інспектування суб`єктів господарювання у сфері торгівлі, організації харчування, надання послуг з метою недопущення використання не задекларованої праці.

 

Пам'ятайте! Тільки задекларована праця допоможе захистити нашу країну, сприятиме розвитку економіки та зробить наше життя кращим!

 

Отримати консультації та відповіді на найактуальніші питання щодо зайнятості, легалізації трудових відносин  та застосування трудового законодавства Ви можете у наших фахівців за адресою: м.Верхньодніпровськ,  пл. О.Поля, 2 (каб.№4) або за телефоном   066 760 6939.

Фото без опису 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь