Як захистити житло від пожежі

Дата: 21.08.2023 09:05
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Мешканцям області розповіли, як вберегти оселю від пожежі. Які для цього є сучасні й ефективні засоби. Про це йшлося під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА. 

Фото без опису

«Вважаємо за потрібне нагадати людям, як вберегти себе, рідних, майно від вогню. Будівлі, зокрема й житлові, мають бути обладнані системами протипожежного захисту. Це взагалі цілий комплекс. Він призначений для виявлення, локалізації загорянь без втручання людей. Не зайвим буде мати вдома й вогнегасник», – зазначив провідний інспектор відділу ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Сергій Качан.

Фото без опису

 

Він додав, що до такого обладнання відносяться пожежні сигналізації, автоматичні та автономні системи гасіння, керування евакуацією, протидимний захист, централізоване спостереження. А ще системи блискавкозахисту, внутрішній протипожежний водогін, пожежні ліфти.

Апаратура має сповістити про задимлення, різке підвищення температури у приміщенні. Наряд оперативного реагування отримує виклик і негайно прибуває на місце.

«Складно було восени і взимку. Ворог обстрілював критичну інфраструктуру, тому відбувалися перебої зі світлом. Коли його вмикали, люди масово користувалися електроприладами. Ставалося перевантаження мереж. Тоді в нас було 32 випадки займання у житлових приміщеннях. Але вчасно зреагували, врятували людей та їхнє майно», – сказав інженер головного пункту спостереження Управління поліції охорони в Дніпропетровській області Артем Золотов.

Загалом з початку року в області виникло понад 4,1 тис пожеж. Загинуло 114 людей, з них 4 дітей.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/meshkancyam-dnipropetrovshchini-rozpovili-yak-zahistiti-zhitlo-vid-pozhezhi

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь