В рамках проєкту "Пліч-о-пліч": тепер не страшно буде зимувати в рідній хаті

Дата: 21.08.2023 14:39
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

В понівеченому будинку пенсіонерки Лідії Дмитрівні з села Старосілля на Херсонщині майже завершили відновлювати покрівлю. Жінка каже, тепер не боїться зимувати. Адже є дах над головою. Незабаром ще й замінюватимуть вікна, двері, штукатуритимуть побитий фасад. 

«Дніпропетровщина долучилась до проєкту «Пліч-о-пліч». Тепер втілюємо заплановане з відбудови осель жителів Херсонщини, бо вони це заслужили. Бо разом ми можемо більше», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Фото без опису

Дім пані Лідії постраждав, як і багато інших в Старосіллі. А слово окупація залишило болючий слід в її серці. Коли увійшов ворог, жінка лишалась в селі разом з молодшою дочкою. Як стало зовсім нестерпно, виїхали. Бо росіяни не давали вільно дихати. Тероризували місцевих. Нещадно грабували. Особливо полюбляли забирати техніку, машини, пальне у фермерів. 

«Не знаю, що тут відбувалось, але хату розбило. Пошкодило дах, стіни. Про те, що сталося, нам сусіди повідомили», – розповіла місцева мешканка.

Потрапила на рідне подвір’я вже після звільнення села. Виявилося, поки господарів не було, загарбники мешкали у хаті. Втікаючи, забули навіть свої боєприпаси.

Фото без опису

«Довелося викликати піротехніків, аби все перевірили. Фахівці одразу сказали відійти подалі на безпечну відстань. Але жити в будинку все одно було неможливо. Мене сестра прихистила. Доньку – інші родичі», – сказала пані Лідія.

Тепер, радіє пенсіонерка, зі стелі не тече. Повернулись додому. Більш-менш цілу кімнату облаштували й мешкають там.

Проєкт «Пліч-о-пліч» – всеукраїнського масштабу. 15 регіонів долучилися до відбудови населених пунктів Херсонщини. Серед них і Дніпропетровщина.

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/teper-ne-strashno-bude-zimuvati-v-ridnij-hati-ponivechenij-budinok-pani-lidiyi-z-starosillya-vzhe-z-perekritim-dahom


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь