Вакцинували понад 5 тис дітей: на Дніпропетровщині триває catch-up кампанія з імунізації від кору

Дата: 30.08.2023 13:44
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Понад місяць на Дніпропетровщині триває catch-up кампанія з імунізації дітей від кору. Вона направлена на тих, хто не вакцинувався від цього інфекційного захворювання або отримав лише одну дозу. Вже охопили більше 5 тис таких хлопців і дівчат, повідомили в ОВА.

«Кір тяжко протікає, ослаблює імунітет і нерідко обертається ускладненнями. Пневмонією або енцефалітом. Попередити це може вакцинація. Проте місяць тому в області було більше 14 тис дітей, які не мали жодного щеплення від цього інфекційного захворювання або отримали тільки одну дозу. Аби захистити таких хлопців і дівчат, стартувала catch-up кампанія з імунізації»,  каже начальниця відділу департаменту охорони здоров’я ОВА Наталія Шмалько.

За цей час вона охопила більше 5 тис дітей. Найбільше серед них маленьких пацієнтів – віком від 2 до 6 років. Таких вакцинували майже 1850. 

«У Національному календарі – два щеплення від кору. В 12 місяців та 6 років. Якщо їх пропустили, варто надолужити. Зробити це можна абсолютно безкоштовно у будь-якому з понад 300 пунктів. Там є вакцина. Вона безпечна та захистить дитину від кору, епідемічного паротиту і краснухи», – додала в.о. завідувача відділу імунопрофілактики Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики інфекційних хвороб Олена Портняга. 

Сatch-up кампанія з імунізації триватиме до кінця вересня. 

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/vakcinuvali-ponad-5-tis-ditej-na-dnipropetrovshchini-trivaye-catch-kampaniya-z-imunizaciyi-vid-koru


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь