Недитячі спогади: вже двічі за велику війну 10-річна Віка з Херсона тікала з родиною з-під обстрілів

Дата: 11.09.2023 09:08
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

До того, як Україною прогриміли перші вибухи, родина Вікторії жила у Херсоні. Там стало надто гаряче, тож аби вціліти вони виїхали до Бобрового Кута. Там їх гостинно прийняла бабуся дівчинки. Втім спокій швидко закінчився, бо й сюди дісталися окупанти, наповнивши життя десятирічної малої недитячими спогадами.

Фото без опису

«Треба було виїжджати, щоб не повбивали, щоб вижити. Бувало із сестричкою ховалися у льосі чи під ліжком, – пригадує перші місяці великої війни Вікторія з Херсона. – Чула вибухи. Стрілянину. Сильно бахкало. А тут, у селі бабусі, усюди стояли танки».

Окупанти розгулювали вулицями Бобрового Кута. Вривалися просто в оселі місцевих. Налякані цим, люди тікали села. Серед тих, хто рушив в евакуацію, була й родина Вікторії. 

Фото без опису

«Зупинилися в Миколаєві. Вже й не згадаю, скільки там знаходилися. Але довго, – додала мама дівчинки Лідія. – Ворог позбавив всього. Дорослих – роботи, а дітей – школи. Мали й мрію. Щоб у малих було все. Кімнату окрему для них хотіли зробити. Тепер невідомо, чи буде куди повертатися». 

Фото без опису

Поки ж з трьома дітьми жінка у звільненому Бобровому Куті. Та будинок, який раніше був доволі комфортним і ошатним, рясно посічений ворожим залізяччям. Побило й покрівлю. Нині у хаті працюють будівельники з Дніпропетровщини.

Фото без опису

«За проєктом «Пліч-о-пліч» допомагаємо у відбудові Херсонської області. Лагодимо дахи та фасади. Замінюємо побиті вікна і двері», – резюмував начальник ОВА Сергій Лисак. 

Ініціював спільну відбудову тамтешніх деокупованих населених пунктів Президент України Володимир Зеленський.

За матеріалами Дніпропетровської ОДА: https://adm.dp.gov.ua/news/nedityachi-spogadi-vzhe-dvichi-za-veliku-vijnu-10-richna-vika-z-hersona-tikala-z-rodinoyu-z-pid-obstriliv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь