Будівельники проєкту «Пліч-о-пліч» відновлюють понівечену оселю пані Олени з Бобрового Кута на Херсонщині

Дата: 11.09.2023 13:41
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

На подвір’ї пані Олени з Бобрового Кута на Херсонщині кипить робота. Ремонтна бригада проєкту «Пліч-о-пліч» відновлює її понівечену оселю. Жінка з чоловіком пробула під окупацією 8 місяців. Зараз мріють повернутися до мирного життя у відбудованому домі. 

Пані Олена розповіла, що до окупації Бобровий Кут жив мирним життям. Ніхто й не уявити не міг, що далі буде такий жах. Жінка добре пам’ятає, як 16 березня 2022 року в село зайшли ворожі війська та заїхав перший танк. Стояв жахливий гул від ворожої техніки.

«Рашисти ходили, вимагали їсти. Забирали в кого що є. Селилися у хати, з яких виїхали господарі. Виносили звідти все. До сусіда якось зайшли, застрелили порося. Погрузили в машину й поїхали щось святкувати. Свійських тварин взагалі часто вбивали. Курей, наприклад. Корів й телят забирали», – розповіла Олена.

Вона додала, що окупанти стріляли просто так. Виїжджали на танках, ставали поміж людських осель. Гатили, куди прийдеться. Називали це навчаннями.

Фото без опису

«Наше підшефне село, впевнений, перевтілиться. Дніпропетровщина докладає до цього зусиль. Відновлюємо будинок за будинком. Аби на рідні подвір’я поверталися люди. Підтримувати один одного в біді – це філософія державного проєкту «Пліч-о-пліч», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/budivelniki-proyektu-plich-o-plich-vidnovlyuyut-ponivechenu-oselyu-pani-oleni-z-bobrovogo-kuta-na-hersonshchini

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь