У Кам ’янському районі буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 11.09.2023 16:03
Кількість переглядів: 77

   Фото без опису

   Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує: голів територіальних громад, офіційних служб охорони здоров’я, органів внутрішніх справ, лісового господарства, товариств мисливців та рибалок, навчальні заклади, а також населення,  що осінню поточного 2023 року на території мисливських угідь, лісництва тощо Кам ’янського району буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

   Враховуючи введення воєнного стану в Україні, осіння кампанія буде проводитися методом наземного розподілу принад з антирабічною вакциною робочими бригадами, створеними при кожній територіальній громаді. Загальна площа території на якій будуть проводитися заходи складає - 3540,3 км2.

Відповідно до протоколу ДНПК при Кам’янській районній державній адміністрації  № 16 від 04.08.2023року з урахуванням методичних рекомендацій з планування та проведення пероральної імунізації весь комплекс заходів буде тривати до кінця 2023року.

   Приманка яка буде розкладатися має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині - желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

Принади з вакциною будуть розкладатися на узліссях, обабіч доріг і с/г угідь, в лісах - на перехрестях доріг на території вирубок.

   Через один місяць після проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин в місцях розповсюдження приманок буде проведено відстріл лисиць для дослідження сироваток крові на наявність антитіл та дослідження зубів лисиць на наявність біомаркеру-тетрацикліну.

   Звертаємось до мешканців району з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, щоб залишати привабливими для тварин.

Сказ - одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей.

Хвороба уражає центральну нервову систему з ознаками поліоенцефаломіеліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю.

Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та безпритульні тварини, однак основним джерелом вірусу сказу є червона лисиця.

   В разі виникнення питань звертатися до Кам’янського РУ ДПСС за телефоном:  050-050-6965.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь