МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я: КРИХКІСТЬ І СТІЙКІСТЬ МАЙБУТНЬОГО

Дата: 13.09.2023 08:10
Кількість переглядів: 84

   Ментальне здоров’я – одна з передумов нашої стійкості. От чому важливо говорити про нього зі своїм оточенням і в суспільстві, не соромитися, не стигматизувати, а, навпаки, поширювати знання про душевний стан і вміння про нього піклуватися. Це один із висновків третього Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 6 вересня в Києві та мав назву «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього». 🇺🇦 Щоб взяти участь у роботі міжнародної діалогової платформи, покликаної шукати спільні рішення для гуманітарних проблем світу, до Києва завітали перші леді та джентльмени Литви, Чехії, Естонії, Словаччини, Словенії, Данії, Сербії, Вірменії, гості з Великої Британії, США й інших країн, а представники деяких із них приєдналися онлайн. Ведучими заходу стали британський актор і письменник Стівен Фрай та українська телевізійниця Ганна Гомонай 🎤 👉 Цього року учасники платформи дослідили сприйняття ментального здоров’я жителями різних країн, оцінили повсюдний вплив війни й інших чинників на стан і почуття людей. Також розглянули результати глобального соціологічного дослідження, яке провела на замовлення Саміту британська компанія Alligators Digital. 📈 Як показали результати опитувань в 11 країнах світу, ментальне здоров’я є одним із найбільших викликів сьогодення. Зокрема, і в Україні. Водночас упередження, яке роками ґрунтувалося на хибних і переважно негативних стереотипах, заважає українцям вчасно звертатися до фахівців і взагалі спілкуватися на цю тему. От чому наразі діагностується лише один випадок із 50.

   🗓️ Уже незабаром, у День ментального здоров’я, який світ відзначає в жовтні, поділимося ще багатьма цікавими цифрами з нашого світового дослідження. Щоб ми точно знали, із якими проблемами боремося та що ще треба здолати (насамперед у собі) на шляху до ментального здоров’я.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь