Дмитро з позивним Мольфар – боєць 14 бригади оперативного призначення “Червона Калина”.

Дата: 10.10.2023 10:54
Кількість переглядів: 118

Він один із тих, хто став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення. У той час він проходив строкову службу, але одразу підписав контракт – хотів бути у бойовій бригаді. 

На першу ротацію Дмитро зі своїм взводом відправився на Донбас, де велись запеклі бої. Розповідає, що брав участь як у штурмах, так і в оборонних боях. Російські війська почали масовані атаки з перших днів заходу на позиції. 

Наразі підрозділ Мольфара веде штурмові дії на Запорізькому напрямку. Бійці бригади “Червона Калина” тут щоденно знищують ворога та звільняють українські землі.

Ворожі війська тут збудували міцні оборонні укріплення, застосовують усю номенклатуру озброєння: керовані авіабомби, артилерію, танки, бронемашини та дрони-камікадзе. Традиційно, росіяни також не бережуть своїх людей, кидаючи їх в окопи та контратаки.

Вороги активно ведуть аеророзвідку. Мольфар, зокрема, згадує як російські війська скинули авіабомбу в місці, де поранені бійці очікували на евакуацію. Тоді бійців врятував окоп, у якому вони встигли сховатись. Попри важкі бої Дмитро розповідає, що відчуває різницю у відношенні людей на Донбасі та в Запорізькій області. 

Боєць “Червоної Калини” не підтримує думку, що проти українських захисників і захисниць воюють слабка та ненавчена армія. Він розповідає, що серед ворожих військ достатньо досвідчених та добре підготовлених підрозділів, яким складно протидіяти. 

Мольфар розповідає, що найважчою частиною під час контрнаступу було подолання перших оборонних ліній росіян. Далі ситуація для українських військ складається вже краще. Щодо цивільних і “експертів”, які невдоволені темпами звільнення України – то для них у захисника є актуальна пропозиція.

Посилання на лжерело: https://ngu.gov.ua/vazhko-ale-ya-vdoma-naczgvardiyecz-z-pozyvnym-molfar-pro-kontrnastup-sylu-voroga-ta-skladni-boyi-na-zaporizkomu-napryamku/?fbclid=IwAR1fF6vO4CjHVWKEOFuaC8qK4cUE7pQqZ2RCmnhphAhnCduiz_2k_ZNsIr0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь