До відома роботодавців! Служба зайнятості надає компенсацію ЄСВ за працевлаштування на нові робочі місця.

Дата: 24.10.2023 10:38
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Для підтримки та розвитку нового бізнесу в 2023 році Урядом запроваджено декілька фінансово привабливих  програм, про які ми вже неодноразово інформували. Однією з них, є компенсація єдиного соціального внеску (далі - ЄСВ) за працевлаштування на нові робочі місця, яка  надається роботодавцям відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ від 18.04.2023              № 338 (далі - Порядок). 

Право на компенсацію мають роботодавці, які працевлаштовують на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних. 

Дія Порядку поширюється на роботодавців, які одночасно: 

  • є суб’єктами малого підприємництва (кількість працівників до 50 осіб, дохід не перевищує суму еквівалентну 10 млн.євро); 

  • створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них зареєстрованих безробітних шляхом укладення трудового договору. 

Компенсація роботодавцю надається за умови, що розмір заробітної плати працевлаштованої особи за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не нижчий за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством. Нагадаємо, розмір мінімальної заробітної плати у 2023 році становить 6700 грн. З 1 січня 2024 року - 7100 грн.

Компенсація не надається у разі наявності заборгованості: зі сплати єдиного внеску; зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; із виплати заробітної плати; перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців; застосування судових процедур банкрутства (неплатоспроможності), передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, або перебування на стадії ліквідації. 

Для отримання компенсації роботодавець протягом двох місяців з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного подає до центру зайнятості, розташованого за місцем провадження господарської діяльності, заяву про надання компенсації за формою згідно з додатком до Порядку.  

Таким чином, роботодавцю компенсуються фактичні витрати у розмірі ЄСВ (до кінця поточного року сума щомісячної компенсації складає від 1474 грн.). Виплата компенсації здійснюється за кожен непарний місяць роботи з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців упродовж наступних двох років. 

Важливо! Дія Порядку не поширюється на роботодавців, які є суб’єктами господарювання, утвореними в результаті припинення іншої юридичної особи протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця, та бюджетними установами. 

На сьогоднішній день один Верхньодніпровський ФОП вже отримує таку компенсацію, ще три подали заяву на її отримання.

Не зважаючи на ситуацію, що склалася в Україні у зв'язку із введенням воєнного стану, протягом 9 місяців 2023 року на територіях Верхньодніпровської та Верхівцевської міських територіальних громад започаткували власний бізнес 240 громадян, з них 15 - юридичних осіб та 225 - фізичних осіб-підприємців. Найпоширенішими видами діяльності, які обрали підприємці-початківці стали комп'ютерне програмування, роздрібна торгівля переважно продуктами харчування, хлібобулочними та м'ясними продуктами, надання послуг перукарнями, вантажний автомобільний транспорт, діяльність ресторанів та вирощування зернових культур.

Шановні підприємці! Якщо Ви започаткували власний бізнес та плануєте створювати нові робочі місця звертайтеся до служби зайнятості з питань отримання компенсації за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Умови надання компенсацій, консультації з питань її отримання можна отримати безпосередньо у Верхньодніпровському управлінні Кам'янської філії Дніпропетровського ОЦЗ за адресою: м. Верхньодніпровськ, пл.О.Поля, 2 (каб.№4) або за телефоном 066 760 6939.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь