Майже 2 тис переселенців цьогоріч знайшли роботу через службу зайнятості Дніпропетровщини

Дата: 26.10.2023 13:43
Кількість переглядів: 90

Фото без описуУ 2023-му через службу зайнятості області працевлаштувалися майже 2 тис внутрішньо переміщених осіб. Здебільшого у сферу торгівлі, освітні та медичні заклади. А ще – промислові і сільськогосподарські підприємства. Аби переселенці самореалізувалися та визначилися зі справою, яка до душі, в регіоні проводять інформаційну кампанію. Про це йшлося під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«Аби допомогти переселенцям працевлаштуватися, проводимо інформаційну кампанію «Робота для ВПО: ти потрібен». Це ініціатива Мінреінтеграції. Втілюємо її спільно з ОВА, – зазначила заступник начальника відділу сприяння зайнятості Обласного центру зайнятості Тетяна Лапіна. – За нею пропонуємо людям, які знайшли прихисток в регіоні, інформаційно-консультаційні послуги. Це індивідуальне планування пошуку роботи та вибір підходящої справи».

Фото без опису

Також доступні для переселенців навчання та проходження курсів з підвищення кваліфікації. Розкажуть фахівці й про можливість отримання коштів на започаткування чи розвиток власної справи.

«Для цього можна звернутися до нас онлайн – через «Дію» чи персональний кабінет на сайті державної служби зайнятості. Або особисто. При собі необхідно мати паспорт, трудову книжку, код платника податків, документ про освіту і військовий квиток. А ще – довідку про отримання статусу ВПО. Вона, до речі, дозволяє зареєструватися у центрі зайнятості за відсутності всіх інших документів», – пояснила Тетяна Лапіна.

З початку року через Службу роботу знайшли вже майже 2 тис переселенців. Ще 14 отримали гранти за програмою «єРобота».

Посилання на джерело: https://adm.dp.gov.ua/news/majzhe-2-tis-pereselenciv-cogorich-znajshli-robotu-cherez-sluzhbu-zajnyatosti-dnipropetrovshchini


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь